Meghatározatlan ideig szünetel a szombatonkénti piac Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2020. március 18., 21:06

A gyergyószentmiklósi zöldségpiacot is elérték a koronavírus terjedése elleni megelőző óvintézkedések: Nagy Zoltán polgármester, a helyi operatív törzs vezetőjeként jelentette be, hogy a nagyobb létszámú rendezvények korlátozása miatt szombaton már nem kerül sor a megszokott heti piacra sem.

Egy ideig bezárja kapuit a gyergyószentmiklósi piac is. Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Ez komoly jelentőségű döntés nem csak a város, de a gyergyószéki falvak lakói számára is, hiszen sokan járnak be a városba szombatonként, hogy itt töltsék fel a kamrákat, hűtőszekrényeket. A piac bezárása a rendkívüli állapot végéig érvényes.

A polgármester tájékoztatásából kiderül, városháza lakossági nyilvántartó irodája és az anyakönyvi hivatal nem fogad kéréseket személyazonossági igazolványok igénylésére, vagy ideiglenes lakcímek bejegyzésére vonatkozóan. Más okiratok (születési-, házassági-, halotti kivonatok) kibocsájtása kizárólag előjegyzés útján történik.

Egy másik változás még Gyergyószentmiklóson, hogy az RDE hulladékgazdálkodási vállalat bezárta helyi munkapontjának a pénztárát. Számlákat egyelőre banki átutalással lehet fizetni, de dolgoznak azon is, hogy lehetővé tegyék az online kifizetés lehetőségét. Amíg ez életbe lép, addig nem számolnak büntetőkamatot.