Május 16. az 1. Liga folytatásának új, tervezett dátuma

Orbán Zsolt 2020. március 18., 15:55

Emilian Hulubei, a román labdarúgók szakszervezetének (AFAN) elnöke azt a változatot tartja a legvalószínűbbnek, hogy május 16-án induljon újból útjára a labda az élvonalbeli bajnokságban.

Hónapokig szünetelhet a bajnokság Fotó: Gábos Albin

Miután az UEFA kedden bejelentette az Európa-bajnokság jövő nyárra halasztását, Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke videotájékoztatójában úgy fogalmazott, az eredetileg március 31-ig felfüggesztett bajnokságok, a szükségállapot végéig, azaz április 16-ig biztosan szünetelnek.

{A}

 Az Agerpres hírügynökségnek Emilian Hulubei, a labdarúgók szakszervezetének elnöke a következőket nyilatkozta:

Több változatot számításba vettünk, a legvalószínűbb pedig az, hogy április 16-án, a szükségállapot feloldásával kezdődnek újra az edzések, a Liga 1 pedig május 16-án folytatódhat. Ez lenne a legjobb megoldás. Ebben az esetben a Románia Kupában egy meccsen dőlne el a továbbjutás”

– nyilatkozta Hulubei, aki hozzátette, a felsőházi rájátszást az európai szövetség kérésének megfelelően június végéig befejeznék, míg az alsóházban az utolsó négy forduló júliusra maradna.

A koronavírus-járvány kiszámíthatatlansága miatt kidolgoztak egy másik forgatókönyvet is. Eszerint az első osztályú bajnokság csak június 13-án folytatódna, a rájátszásban eltörölnék az oda-visszavágókat, így csak egyszer találkoznának a csapatok. A tervek szerint a másodosztályban is rájátszást vezetnének be: az első nyolc együttes a felsőházba, a többi tíz az alsóházba kerülne, a csapatok egyszer játszanának egymással. Hasonló az elképzelés a harmadosztály esetében is, de hivatalos döntés csak későbbre várható.