Várakozó állásponton az Imperial Wet

Dobos László 2020. március 18., 14:07

Felfüggesztették az edzéseket a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó csapatánál, a játékosok egy része hazautazott, a klub vezetősége pedig a szakszövetség döntéseire vár.

Az Imperial Wetnél bíznak a folytatásban Fotó: Gábos Albin

Csíkszeredában, a felújított Erőss Zsolt Arénában rendezték volna március 14-én és 15-én a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntőjét, amelyen a házigazda mellett a Dunărea Călărași, az FK Székelyudvarhely és a Dévai Autobergamo érdekelt, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a kupasorozat döntőjét, és szünetel a bajnokság is, ahol az Imperial Wet a címvédő.

Megkerestük Görbe Waltert, az Imperial Wet tulajdonosát, aki elmondta, hogy betartják az utasításokat, nem tartanak közös edzéseket. „Sportolóink egyéni edzésekkel próbálják fenntartani erőnléti állapotukat. A két szerbiai játékosunk, Marko Pršić és Stefan Rakić hazautazott, de hazatértek szülővárosaikba azon játékosaink is, akik nem csíkiak. A brazil idegenlégiósok, André Luis Sasse és Andre Luiz Nogueira „Deco”, illetve a szintén brazil, de román állampolgár Savio Valadares, valamint a spanyol Victor Lopez Gonzales kapus viszont Csíkszeredában maradtak.

Értesültünk az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA keddi délutáni döntéséről. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) konzultált a klubvezetőkkel, és valószínűleg április 10. körül lesz végleges döntés a folytatásról. Mi azt szeretnénk, ha egyszerűsített formában akár, de a bajnoki cím és a kupagyőztes is a pályán dőljön el

– nyilatkozta Görbe Walter.

Az Imperial Wet-nél nincsenek elmaradva a fizetésekkel, de mivel a legutóbbi bajnoki mérkőzésen a csíki gárda vereséget szenvedett Galacon, a klub vezetősége büntetésen gondolkozott. Görbe végül úgy döntött, hogy minden játékosnak maradéktalanul átutalják a februári fizetését.

Cosmin Gherman, az Imperial Wet vezetőedzője Marosvásárhelyen van, ahol már a vírus megjelenése előttől, más jellegű, súlyosan beteg édesanyját gondozza.