Bizonyítani szeretne a román kéziszövetség elnöke

Horváth Bálint Ottó 2020. március 18., 13:18

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) elnöke, Alexandru Dedu közölte, minél jobban akarják megszervezni idén júliusban a bukaresti U20-as korosztályú női világbajnokságot, hogy ezzel bebizonyítsák, Románia felnőtt szinten is otthont adhat világeseményeknek.

Alexandru Dedu Fotó: Simion Mechno/Agerpres

A sportági szövetség közösségi oldalán megjelent nyilatkozatában Alexandru Dedu bízik abban, hogy népszerű és sikeres lesz a július 1–13. között a román fővárosban rendezendő korosztályos világbajnokság, amelynek mérkőzéseit a televízióban és interneten is lehet majd követni.

A szövetség első embere rámutatott, a szervezéssel be akarják bizonyítani, hogy Románia a felnőtteknél is képes megrendezni egy világbajnokságot, de csak abban az esetben, ha rendelkezésre állnának korszerű létesítmények (mint például az új kolozsvári sportcsarnok).

Alexandru Dedu jó eredményt vár a hazai közönség előtt szereplő román válogatottól, elmondása szerint megfelelő edzésprogramjuk van, és minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyenek.

A román U20-as korosztályú csapat a nyolcadik helyen zárta a két évvel ezelőtti világbajnokságot. A címvédő Magyarország, amely 2018-ban házigazdaként tudott felérni a csúcsra.