Szigorú járványmegelőzési szabályok léptek érvénybe a Maros Megyei Klinikai Kórházban

Antal Erika 2020. március 17., 21:04

A járvány terjedésének megakadályozása és korlátozása érdekében a Maros megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó marosvásárhelyi Maros Megyei Klinikai Kórházban szigorú szabályokat léptettek érvénybe.

Fotó: Gálna Zoltán

A Gheorghe Marinescu 1. szám alatti klinikák udvarán előszűrő sátrat állítottak fel, hogy a kórházba érkező valamennyi beteget ellenőrizhessék. A beutaltakon, még a sürgősségi eseteken is kötelező módon elvégzik a szűrést.

A kórház járóbeteg-rendelőinek várótermeiben legtöbb 4–5 személy tartózkodhat egy időben, szükség esetén módosítani fogják a rendelők munkaprogramját, amiről időben tájékoztatják majd a lakosságot. A sebészeten csak a sürgősségi eseteket látják el, ugyanakkor valamennyi részlegen felére csökkentik a kórházi beutalásokat, hogy prioritásként kezelhessék a sürgősségi ellátást.

Fotó: Gálna Zoltán

Azoknak a várandós nőknek, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, a nőgyógyászati klinikán külön termet alakítottak ki, hogy tesztelhessék és elláthassák őket. Ugyanakkor a fertőző betegségek klinikáján ágyakat szabadítottak fel, hogy legyenek üres helyek a koronavírussal fertőzött személyek ellátására. Amennyiben szükség lesz rá, a kórház intenzív terápiás ágyakat is biztosít – tájékoztatott az intézmény sajtóosztálya.

Fotó: Gálna Zoltán