Sepsi OSK: ideális lenne, ha minél hamarabb folytatódna a bajnokság

Horváth Bálint Ottó 2020. március 17., 18:18

A hazai labdarúgás élvonalában érdekelt Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ügyvezető igazgatója, Hadnagy Attila úgy véli, az ideális az lenne, ha minél hamarabb folytatódna a bajnokság, hogy június elején tudják befejezni az idényt.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor lépnek pályára legközelebb a csapatok. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A háromszéki klub vezetőségi tagja megkeresésünkre elmondta, a koronavírus-járvány miatt a játékosok kényszerszabadságon vannak, és úgy véli, ez a helyzet még elhúzódik, de ami bizonyos, hogy ebben a hónapban biztosan nem lesznek edzések a csapatnál.

Minden idegenlégióssal tudatták, hogy egyelőre ne utazzanak haza, várják meg az UEFA és a Román Labdarúgó-szövetség döntését, és ha esetleg még hosszabb időre megszakad a bajnokság, hazaengedik őket. Hadnagy Attila közölte,

egyelőre nem tették kötelezővé az egyéni edzéseket, de a kedd délutáni UEFA-döntés függvényében, ha még két-három hétig szabadok lesznek a játékosok, külön edzésprogramot állítanak össze számukra.

Hozzátette, egy profi játékos ebben a helyzetben sem hagyja el magát, hiszen formában kell maradnia, mert ha egyénileg nem edzenek, akkor biztos, hogy nem bírják majd a megterhelést, és erőnlétileg visszaesnek.

Hadnagy Attila szerint az ideális az lenne, ha minél hamarabb folytatódna a bajnokság, hogy június elején tudják befejezni az idényt.

Mindenre fel vagyunk készülve, de reméljük, hogy valamilyen formában lejátsszuk a szezon hátralévő részében a mérkőzéseket”.

Úgy véli, valós veszély az, hogy berekesztik a bajnokságot, abból a szempontból, hogy a legtöbb klub a televíziós közvetítésekből származó pénzből gazdálkodik, és ha nem folytatódik a szezon, biztos, hogy ezt a pénzt sem kapják meg teljes egészében, ez pedig anyagilag megviseli a csapatokat.

„Az UEFA döntése után tárgyalunk arról, hogy mi lesz a játékosok fizetésével, egyelőre viszont hétfőn kiutaltuk a fizetéseket, és a játékosok napirenden vannak a prémiumokkal is.

Azon kevés csapatok közé tartozunk Romániában, amelyek néhány nappal még hamarabb is kifizették a játékosokat”

– hangsúlyozta Hadnagy Attila.