A szezon berekesztése mellett döntene az SZFC edzője

Horváth Bálint Ottó 2020. március 17., 17:43

A harmadosztályos Székelyudvarhelyi FC vezetőedzője, Mészáros Alpár meglátása szerint a legkorrektebb az volna, ha a koronavírus-járvány miatt berekesztenék a teljes szezont, azaz lenulláznák a bajnokságot.

Mészáros Alpár szerint fontos, hogy ne veszítsék el a teljes téli felkészülést, mert ha a közeljövőben folytatják a közös edzéseket, mindent elölről kellene kezdeniük. Korábbi felvétel Fotó: Pál Árpád

A szakvezető elmondása szerint ugyanis jelenleg nem lehet megállapítani, hogy ki nyeri meg a bajnokságot és mely csapatok lesznek a kiesők. „A harmadosztályban csak a bajnokság felénél tartunk, ugyanolyan esélyünk van a bennmaradásra, mint további öt-hat csapatnak.

De ebben a helyzetben nem az számít, hogy ki lesz a feljutó és ki esik ki, hanem az, hogy egészségesen átvészeljük ezt a nehéz periódust” 

– hangsúlyozta Mészáros Alpár.

Hozzátette, nagyon sokat változik majd a hazai labdarúgás, negatív értelemben, hiszen azok a klubok, amelyek a polgármesteri hivataloktól függnek, a nyáron vélhetőleg nem folytatják a tevékenységüket.

A szakember ismertette, a székelyudvarhelyi csapat játékosait saját biztonságuk érdekében hazaengedték, továbbá a város döntése alapján a labdarúgópályán nem tarthatnak edzéseket. Azoknak a játékosoknak azonban, akiknek lehetőségük van rá, ajánlott a saját edzés külterületen, de

csakis olyan helyen, ahol egyedül vannak és senkivel nincsenek kontaktusban, azt pedig, hogy például naponta mennyit futottak, egy telefonos applikáción keresztül elküldik a szakmai stábnak.

„Mindezt azért teszik, hogy ne veszítsük el a teljes téli felkészülést, mert ha a közeljövőben folytatjuk a közös edzéseket, mindent elölről kellene kezdenünk. Mivel azonban április közepéig a kormány szükségállapotot hirdetett az országban, addig biztosan nem engedik meg, hogy újrakezdjük az edzéseket”.

Mészáros Alpár közölte, egyelőre nem tudják, hogy mi lesz a játékosok fizetésével. Természetesen nekik semmi hibájuk nincs abban, hogy a bajnokság félbeszakadt, másrészt viszont azokat is meg kell érteni, akik fenntartják a klubokat, mert nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tart még ez a kényszerszünet.