Egyéni edzésprogramot követnek az FK Csíkszereda labdarúgói

Dobos László 2020. március 17., 14:16

A koronavírus-járvány terjedése nehéz helyzetbe hozta a futballklubokat. Várakozó állásponton vannak. A labdarúgó 2. Ligában szereplő FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán szerint sok minden függ a szakszövetség ezekben a napokban várható döntéseitől, ajánlásaitól.

Szünetelnek a közös edzések, de az FK Csíkszeredánál a játékosok egyéni edzésprogramot kaptak a szakmai stábtól. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A nagyobb csoportok gyülekezését tiltó rendelkezések, a koronavírus elterjedését megelőző intézkedések nyomán az FK Csíkszereda minden csapatánál, a gyerekektől a felnőttekig szünetlenek a közös foglalkozások, a közös edzések. A játékosok egyéni edzésprogramot kaptak – tudtuk meg Szondy Zoltántól, a klub elnökétől.

A felnőtt csapat esetében nehéz döntést hozni, mert még a bajnokságot szervező Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sem döntött, ők is várták a kedd délutáni UEFA-nagygyűlést, és ennek függvényében határoznak majd a romániai bajnokságok folytatásáról vagy berekesztéséről.

Az FRF-nek vannak már munkaváltozatai, de nem lesz azonnali döntés, mert a FRF csúcsvezetősége karanténban van” – mondta el Szondy.

{A}

A klubelnöktől megtudtuk, hogy a felnőtt csapat játékosaival kötött szerződéseket – amíg a bajnokság szünetel – egyik fél sem tudja betartani. Valószínű, hogy a szakszövetség javasol majd egy bizonyos havi fizetést, gondolom az országos átlagnak megfelelőt, de ez csak feltételezés.

Tény, hogy a tv-közvetítésektől függő klubok, így az FK Csíkszereda is nehéz helyzetbe került.

Szondy ugyanakkor elmondta, hogy az FK Csíkszereda napra készen áll a fizetésekkel, nincs tartozása egyetlen játékosa felé sem. A játékosok lakását és étkeztetését a klub biztosítja. A klub konyhája bezár, ezért a élelmiszercsomagokat fognak kapni a futballisták.