Húsz Hargita megyei minta eredményére várnak

Székelyhon 2020. március 17., 11:26

A Hargita megyei prefektúra kedd reggeli tájékoztatása szerint a megyében húszan vannak intézményesített karanténban, mindannyian tünetmentesek.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Közzétette a Hargita megyei prefektúra kedden reggel az intézményükhöz beérkező legutóbbi adatokat, ezek szerint továbbra is

húszan vannak intézményesített karanténban a megyében, illetve szintén húsz, Kolozsvárra küldött minta eredményére várnak.

Az otthoni elkülönítés alatt lévők száma 195.

{A}

A prefektúra közleményében ugyanakkor kitérnek azokra a szigorításokra és megelőző intézkedésekre is, amelyek szerint betegosztályozó sátrakat húznak fel a kórházak bejáratainál, illetve tilos olyan rendezvényeket tartani zárt térben, ahol meghaladja a résztvevők száma az ötvenet.

Felhívják a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy keddtől felfüggesztik a sofőrvizsgákat harminc napra, a korlátozás meghosszabbításának lehetőségével. Az útlevélosztályon csak azoktól fogadnak el útlevéligényléseket, akik hivatalos dokumentumokkal igazolni tudják, hogy a kéréstől számított harminc napon belül halaszthatatlan külföldi útjuk lenne. A székelyudvarhelyi és maroshévízi kirendeltségek működését ideiglenesen felfüggesztették – áll még a Hargita megyei prefektúra közleményében.