Magyar nyelvű matektanárok jelentkezését várják, hogy elindulhasson a magyar nyelvű tévéiskola

Hajnal Csilla 2020. március 17., 11:09

Előbb azokat a magyar anyanyelvű pedagógusokat kell megtalálni, akik bevállalják a tévéiskola óráinak megtartását, csak azután indulhat el a magyar nyelvű adás is a közszolgálati televízió kettes csatornáján. Matematika tanár még nem jelentkezett a felhívásra.

Fotó: Barabás Ákos

Hétfőn reggel beindult a román nyelvű tévéiskola a vizsgatantárgyakra összpontosítva a nyolcadikosok és tizenkettedikesek számára a közszolgálati televízió kettes csatornáján. A Magyar Szülők Szövetsége arra kérte az ország magyar pedagógusait, főként Bukarest, Marosvásárhely és Kolozsvár környékéről – a közszolgálati televízió magyar stúdióinak helyszíneiről –, hogy vállalják be az online vagy élő órák megtartását.

Kedd délelőttig még nem jelentkezett magyar anyanyelvű matematika tanár a felkérésre, ezért továbbra is keresik azokat a számtantanárokat, akik bevállalják azt, hogy élőben bejelentkezve tartsanak matematika órát a televízió – lakhelyéhez közeli – valamelyik stúdiójában.

„A tegnap (hétfőn, szerk. megj.) azt kérte az ezért felelős osztály igazgatója az oktatási minisztériumból, hogy legyenek meg a pedagógusok, akik bevállalják az órák megtartását. A nevekkel a kezében tárgyal a közszolgálat televízió vezetőségével, akik tulajdonképpen készen állnak, csak a kivitelezhetőség függ a tanárok lakóhelyétől.

A bukaresti központi stúdió környezetében kevés tanár van, a regionális stúdiók az új óvintézkedések miatt nehézkesen tudják majd kivitelezni, de mindenki azon dolgozik, hogy miként lehetséges optimálisan megoldani

– tájékoztatta ma reggel a Székelyhont Csíky Csengele a Magyar Szülők Szövetségének képviselője. Hozzátette, csak élő adás mehet, mert másként feliratozni kellene a törvények szerint, erre pedig most nincs technikai személyzet.

A tanárok jelentkezhetnek a Magyar Szülők Szövetségének Facebook-oldalán is.