Azonnali hatállyal lefújták az NB I-es mérkőzéseket

Székelyhon 2020. március 16., 16:34

A legutóbbi hétvégén még teljes fordulót rendeztek az élvonalbeli magyar labdarúgó-bajnokságban, hétfőn azonban az MLSZ bejelentette: valamennyi versenyprogramját felfüggeszti. 

Átmenetileg leáll az NB I is Fotó: mlsz.hu

Az európai szövetség 55 tagállama közül az elmúlt hétvégén mindössze hatban zajlottak élvonalbeli mérkőzések: a magyar, a török, a szerb, az ukrán, a kazah és az orosz bajnokságban rendeztek találkozókat.

{A}

A 12 csapatos NB I-ben mind a hat szombati összecsapást zárt kapuk mögött szervezték, a 25. fordulóban pedig a következő eredmények születtek:

  • Ferencváros–Kaposvár 5–0
  • Mezőkövesd–Puskás Akadémia 0–0
  • Újpest FC–Paksi FC 1–1
  • Honvéd–Kisvárda 1–5
  • DVSC–ZTE 0–3
  • MOL Fehérvár–DVTK 1–1

Kiütéses győzelmével a címvédő Ferencváros a tabella élén három pontra növelte előnyét a székesfehérváriak előtt, a harmadik Mezőkövesd hátránya pedig öt egység a „Vidi” mögött.

Ahogy az várható volt, a magyar élvonal következő fordulóit nem rendezik meg a tervezett dátumokon, a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn délután közleményt adott ki a bajnokságok felfüggesztéséről:

Az MLSZ Elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig”

– olvasható a szövetség honlapján.

Az MLSZ a felfüggesztés idejére az edzések szüneteltetését javasolja a kluboknak, egyúttal arra kérik az egyesületeket, tartsák be az otthon tartózkodásra vonatkozó előírásokat.