Félszáz koronavírus-minta eredményére várnak Maros megyében

Simon Virág 2020. március 16., 13:42

Maros megyében hétfőn tizenegy órakor csupán két igazolt, koronavírussal fertőzött személy volt, de 49 minta eredményét várták a kolozsvári laboratóriumból.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Mint a prefektúra sajtószóvője, Damian Samoila elmondta, Maros megyében 297 személy van házi elkülönítésben, 43-an felügyelt karanténban, valamint hat páciens van beutalva a marosvásárhelyi fertőző betegségek kórházába.

A Maros megyei rendőrség három esetben indított bűnügyi kivizsgálást olyan személyek ellen, akik nem tartották be a törvényes előírásokat,

letagadták, hogy honnan jöttek haza.

A megyében olyan esetet hivatalosan még nem jelentettek, hogy azok, akik tizennégy napot otthon kell tartózkodjanak, elhagyták volna lakásukat, veszélyeztetve a közösség tagjait.

{A}

Arra kérik a lakókat, hogy ha olyan személyekről tudnak, akik a lezárt területekről érkeztek vissza, de nem vonultak otthoni karanténba, jelezzék azt a megyei sürgősségi bizottságnál, a 0265–208000-s telefonszámon. E telefonszámon a polgármesterek is tájékozódhatnak azokról a személyekről, akik az ő községük, városuk területén otthoni karanténban kellene legyenek.