Online üzentek a háromszéki polgármesterek március 15-én

Bíró Blanka 2020. március 15., 18:01

Noha a március 15-ei ünnepi rendezvényeket nem tartották meg sem Sepsiszentgyörgyön, sem Kézdivásárhelyen, mindkét várost feldíszítették, koszorúkat helyeztek el, és az elöljárók online, a közösségi oldalukon fogalmazták meg ünnepi üzenetüket.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere 16 órakor élőben jelentkezett a Facebookon, Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester gondolatait szintén a közösségi oldalon tette közzé.

{A}

Antal Árpád beszédében rámutatott, a rendkívüli helyzet rendkívüli helytállást követel.

...ami történik, nem elválaszt bennünket, hanem arra sarkall, hogy még jobban figyeljünk, még több felelősséget vállaljunk, óvjuk, aki számunkra legfontosabb az életben. Ma így tudunk erősek lenni. Mindig büszkék leszünk a ’48-asokra, ők úgy jártak el helyesen, hogy kardot rántottak a szabadságért, mi ma úgy cselekszünk bölcsen, ha vigyázunk egymásra

– mondta a polgármester.

Arra kér mindenkit, tartsák be az előírásokat, ne menjenek zsúfolt helyekre, fertőzésre utaló tüneteket észlelésekor pedig telefonon értesítsék a háziorvosukat. „Őrizzük és ápoljuk a szabadság tüzét a lelkünkben, mert minden vihar elmúlik egyszer, és a legnagyobb viharok után süt ki a legszebben a nap” – mondta Antal Árpád.

Fotó: Bokor Tibor/Facebook

Bokor Tibor üzenetében kifejti, Trianon századik évfordulójának küszöbén különös érzés a magyar szabadság napját ünnepelni.

„Mert száz évvel ezelőtt az elveszejtésünkre koccintottak egy Párizs melletti palotában. Azt hitték, a halálos ítéletünket mondják ki, holott még a reményt sem tudták kiirtani belőlünk” – fogalmaz a polgármester. Hangsúlyozta, „nagy terhet raktak ránk, de a viselésétől megerősödtünk. Úgy másztunk ki a sírgödörből, hogy tudtuk, miért kerültünk oda, és nem felejtettük el, ki lökött bele.”