Flashmobot hirdetett a polgármester, majd inkább lemondta

Székelyhon 2020. március 15., 14:22

Két csíkszeredai helyszínre is villámcsődületet hirdetett a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a város polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán. A szombaton a Facebookon közzétett felhívás alatt össztűz zúdult az elöljáróra, így másnap bejelentette, hogy lemondja a flashmobokat.

Fotó: Pinti Attila

Vasárnap 16 órára a Gál Sándor-szoborhoz, majd fél órával későbbre a Mikó-vár előtti térre hirdetett villámcsődületet szombati videóüzenetében Ráduly Róbert Kálmán. A felhívás alatti hozzászólásokban sokan nemtetszésüket fejezték ki azért, hogy a koronavírus-fertőzés miatti szigorító intézkedések idején közösségi programot szervez az elöljáró.

{A}

Másnap újabb videót tett közzé a polgármester, ebben úgy fogalmaz,

örömmel tapasztaltuk, hogy minden magyar nemzeti ünnepe alkalmából megfogalmazott videóüzenet rendkívüli érdeklődésre talált a virtuális világban, és a bukaresti média ingerküszöbét is sikerült elérni, így ezekben a zavaros, nehéz időkben kénytelenek voltak március 15-éről is megemlékezni, tudomást venni arról, hogy mi is vagyunk.

Ugyanakkor – tette hozzá Ráduly – „a szombati üzenetnek volt egy nemkívánatos, pánikkeltő mellékhatása is, ezért a villámcsődületet lemondjuk.”

A városvezető egyúttal köszönetet mondott azoknak, akik kapujukra, házaikra, ablakaikba kitűzték a székely és a magyar zászlót, ellátogattak a Gál Sándor-szoborhoz, a Petőfi Sándor Általános Iskolához vagy a Mikó-várhoz, és fejet hajtottak a hősök emléke előtt.