Ketten már karanténban vannak Székelyudvarhelyen

Székelyhon 2020. március 14., 18:42

Székelyudvarhelyen is új szintre lépett a koronavírus-helyzet szombaton: kora délután a román-magyar határról két olyan férfit szállítottak a városba, akiről kiderült, hogy Olaszország fertőzött területéről indultak haza.

Képünk illusztráció Fotó: Mihály Csaba

„Hatósági kísérettel érkeztek meg, és azonnal a városban kialakított karanténépületben helyezték el őket. Mivel fertőzött területről érkeztek, ezért mindkét személy jelenleg megfigyelés alatt áll. Egyelőre semmilyen megbetegedésre utaló tünetük nincs” – közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A karanténépület helyszínét biztonsági okokból nem nevezték meg.

A két személy ellátásáról a hivatal gondoskodik, a helyi rendőrség pedig arról, hogy az érintettek ne hagyhassák el az elkülönítőt. 

{A}

A városvezetés ismételten felhívja a székelyudvarhelyiek figyelmét: amennyiben az elmúlt 14 napban külföldön jártak, a közösség iránt érzett felelősségből, önkéntesen vonuljanak otthoni elzárásba. Ez 14 napos otthon töltött időszakot jelent, amely alatt szigorúan tilos más személyekkel érintkezni. Sem vásárolni, sem „szomszédolni” nem szabad. Amennyiben az érintett személyek hazatérve érintkeztek már akár családtagokkal, barátokkal, fontos, hogy ezek a személyek is maradjanak otthon 14 napig. Ez idő alatt pedig figyeljék saját magukat, és amennyiben a fertőzés tipikus tüneteit észlelik, azonnal telefonáljanak orvosuknak, vagy hívják a 112-t.