Szigorító intézkedések Sepsiszentgyörgyön: közköltségfizetés telefonos időpont szerint

Bíró Blanka 2020. március 13., 19:22

Az ügyfelfogadással kapcsolatos szigorító intézkedéseket vezetett be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Sepsiszentgyörgy önkormányzata. Arra kérték a lakószövetségeket, hogy a közköltséget csak előzetes telefonos időpont-egyeztetés után lehessen fizetni.

A lakóknak azt javasolják, hogy ha lehet, online fizessenek adót, és intézzenek ügyeket. Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

A torlódások elkerülése érdekében javasolják a munkaprogram meghosszabbítását. Az esketéseken csak a szűk körű rokonság – szülők, testvérek, gyerekek –, valamint a tanúk vehetnek részt.

Javasolják, hogy a ceremóniát szervezzék kinti térben, ez esetben a polgármesteri hivatal eltörli az illetéket.

A fogadóórák telefonon zajlanak, a lakók bejelenthetik a sürgős problémáikat, majd mindenkit visszahívnak a válasszal.

Az ügyfélfogadó irodába mindig csak annyi ügyfél léphet be egyszerre, ahány munkatárs éppen dolgozik, a többi embernek ezalatt kint kell várakoznia.

{A}

Az önkormányzat kérte a kormánytól, hogy hosszabbítsa meg a március 31-i kedvezményes adóbefizetési határidőt, ezért a közpénzügyi igazgatóság esetében is javasolják, hogy

ne keressék fel sokan egyszerre, hogy ne legyen torlódás.

A személynyilvántartó osztály anyakönyvi részlegén az átíratásokat kizárólag a sürgős esetekre korlátozzák, vagyis azokat végzik el, amelyek határideje március 31-ig lejár.