Ilyen lesz az időjárás a következő napokban a meteorológusok szerint

Székelyhon 2020. március 13., 15:19

Országszerte lehűl az idő szombat estétől kezdődően, csapadékra és erős szélfúvásra kell számítani – írja az Agerpres hírügynökség az  Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzésére hivatkozva. 

Lehűlés következik. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A hőmérsékleti értékek fokozottan csökkenek, hidegebb lesz, mint ebben az időszakban általában. A péntekről szombatra virradó éjszaka a Keleti-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban megerősödik a szél, a széllökések elérik a 70–100 km/órás sebességet. A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a hőmérsékletek túlnyomóan fagypont alatt lesznek, dér is keletkezik.

A meteorológusok szerint március 14-én 18 órától március 16-án délelőtt 10 óráig a hegyvidéken, Moldva és a Bánság déli részében, Dobrudzsában, Munténiában és Olténia legnagyobb részében időszakosan felerősödik a szél, a széllökések sebessége eléri az 50–70 km/órát.

{A}

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka és a vasárnapi nap első felében ugyanakkor csapadékra kell számítani a déli és délnyugati országrészekben. Helyenként havas eső és havazás is lehetséges, a csapadék mennyisége elszigetelten meghaladja a 10–15 litert négyzetméterenként.