Mindent megtesznek a járványügyi helyzet szakszerű kezeléséért

Kovács Eszter 2020. március 13., 13:43

Újabb biztonsági intézkedéseket vezetnek be Székelyudvarhelyen a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében – erről péntek reggeli ülésén döntött a városvezetés. 

További szigorításokat vezettek be Székelyudvarhelyen a fertőzések megelőzése érdekében. Képünk illusztráció Fotó: Beliczay László

Az eddigi rendelkezések mellett tehát péntektől a város területén működő játszóházakat és konditermeket, sporttermeket is be kell zárni. A polgármesteri hivatal elkezdi a játszóterek, közösségi terek, városi térbútorok, buszmegállók fertőtlenítését is.

{K1}

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a polgármesteri hivatal keddre soron kívüli tanácsülést hív össze. A napirenden két pont szerepel majd: a székelyudvarhelyi kórház számára pénzügyi források befogadása a járványügyi helyzet szakszerű kezelése érdekében, illetve a képviselő-testület tájékoztatása a rendkívüli helyzetről.

{A}

Hétfőtől a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálata csak online és telefonos úton áll a városlakók rendelkezésére. A városvezetés külön kéri az időseket: saját érdekükben kerüljék a zsúfolt zárt helyeket. Egyébként fontos kiemelni, hogy

a megyei egészségügyi igazgatóság péntek déli tájékoztatása szerint Hargita megyében, így Székelyudvarhelyen sem volt egyetlen egy igazolt koronavírusos megbetegedés sem.