Már a szezon legelején súlyosan érinti a parajdi turizmust a koronavírus-terjedés

Széchely István 2020. március 13., 09:00

A bevételei jelentős részét a turizmusból megvalósító Parajdot már most, az idegenforgalmi idény kezdetén súlyosan érinti a kialakult helyzet. A koronavírus terjedése miatti pánik következtében már lecsökkent a sóbánya látogatottsága.

A parajdi sóbánya turisztikai részlegét a járványmegelőzési intézkedések értelmében szombattól teljesen lezárják Fotó: Erdély Bálint Előd

A koronavírus terjedése miatti pánik következtében már lecsökkent a sóbánya látogatottsága, de a turisztikai részleget a járványmegelőzési intézkedések értelmében szombattól teljesen le is zárják. „Ez egyelőre március 31-éig van érvényben. Ha utána is folytatódik, nem tudom, mi lesz, mert már a mostani következmények is nagyon súlyosak.

A bérletek árát kérik vissza, átütemezni nem akarják, foglalások voltak szállodákba, vendéglőkbe, azokat is kérik vissza

– mondta a polgármester. Bokor Sándor szerint a járványügyi hatóságok által előírt óvintézkedéseket megtették, tájékoztatták ezekről az érintett intézményeket, a tanintézeteket fertőtlenítik, illetve megtették ezt a bezárt piactéren, valamit azokon a tereken is, ahol sok ember megfordult az elmúlt napokban.

{A}

A vasárnapi istentiszteletek esetében még keresik a megoldást arra, hogy az előírásoknak megfelelően meg lehessen tartani azokat, ez esetben felmerült annak lehetősége is, hogy több istentiszteletet szervezzenek annak érdekben, hogy a részvevők száma ne haladja meg a százat. Bokor Sándor szerint a települést a pánik jellemzi, a boltokban már alapélelmiszereket sem lehet kapni a pánikszerű bevásárlások miatt.

{K1}