Tatár Imolát indítja Sepsiszentgyörgy polgármesteri székéért az EMSZ, Balázs Attilát pedig Kézdivásárhelyen

Bíró Blanka 2020. március 12., 18:33

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) színeiben Tatár Imola mérkőzik meg Sepsiszentgyörgy polgármesteri tisztségéért, míg Balázs Attila Kézdivásárhelyen száll versenybe a polgármesteri mandátumért az idei helyhatósági választásokon.

Tatár Imola és Bálint József Fotó: Bíró Blanka

Tatár Imola az újrázásra készülő Antal Árpád RMDSZ-es polgármester kihívója, egy csütörtöki sajtótájékoztatón mutatkozott be.

Huszonnyolc éves, Sepsiszentgyörgyön született, a városban él, környezetmérnöki végzettsége van, hamarosan befejezi a vállalatgazdasági szakot is.

Elmondta: a kollégái biztatására vállalta megméretkezést, úgy érzi újjal, merésszel kell előrukkolni.

Élhető, szerethető várost akar, a grandiózus tervekkel nem akar versenybe szállni, de megfontoltabban bánna a pénzügyi keretekkel és lehetőségekkel.

Fontosnak tartja a tiszta környezetet, szerinte az útjavítással járó sár és por probléma, ezért figyelni kell a kivitelezések ütemére. Biztonságosabbá tenné a közlekedést a gyalogosok, kerékpárosok számára. Úgy gondolja, hogy az Erzsébet-park gyönyörű, de a kialakítása forgalmi dugókat okozott, erre életképes megoldást kell találni. 

Elismeri amit eddig Antal Árpád polgármester megvalósított, nem akar szembemenni a tervezett projektekkel, de ezek megvalósítására jobban figyelne.

Azokat szeretné megszólítani, akiket eddig nem érdekelt a politika, el sem mentek szavazni – mondta Tatár Imola. Új arc, új lendület, minden újdonság kihívással jár, de ezt vállalja – szögezte le az EMSZ jelöltje. A programján dolgoznak, az a EMSZ sepsiszentgyörgyi programja lesz, a négy évvel ezelőtti elképzelésre épül, új elemekkel kiegészítve.

Az EMSZ tanácsosjelölt-listája még nem végleges – mondta Bálint József az EMNP Kovászna megyei elnöke a sajtótájékoztatón.

{A}

Balázs Attila mérkőzik meg Kézdivásárhely polgármesteri székéért

Kézdivásárhelyen Balázs Attila az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki szervezetének alelnöke, a párt megyei önkormányzati képviselője indul a helyhatósági választásokon a polgármesteri tisztségéért. Az udvarterek városában újabb mandátumra jelentkezett a jelenlegi polgármester is, az RMDSZ színekben politizáló Bokor Tibor.

Balázs Attila a szerdán Kézdivásárhelyen jelentette be indulását, hangsúlyozta a sportra, a kultúrára, az ifjúságra fekteti a hangsúlyt, a kampányban nem fog személyeskedni, a problémákra és azok megoldására összpontosít. A programot, és a tanácsjelöltek listáját későbbiekben mutatják be.