Kezd formát önteni a gyergyószentmiklósi uszoda

Gergely Imre 2020. március 13., 10:52

Hamarosan fedél lesz a Gyergyószentmiklóson épülő tanuszoda felett, a napokban a kivitelező cég a helyére emelte és összekötötte az íves tetőgerendákat. Ezzel már elmondható, hogy alakul az épület arculata is.

Az épülő gyergyószentmiklósi uszoda. Fontos beruházás Fotó: Gergely Imre

A fejlesztési minisztérium támogatásával létrejövő uszoda építése tavaly júniusban kezdődött el Gyergyószentmiklóson, a tervezettnél több héttel később, mert a tavaszi folyamatos esőzések miatt a földmunkákat halasztani kellett. Az uszoda, amely egy országos program részeként épül típustervek alapján, a műjégpálya közvetlen szomszédságában fog megnyílni.

A létesítményben egy 25 méter hosszú és 12,5 méter széles úszómedence kap helyet, amelynek mélysége 120–180 cm között lesz, a hozzávaló öltözőkkel és más szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A nagyobbrészt kormányfinanszírozásból megvalósuló építkezéshez a gyergyószentmiklósi önkormányzat a közművesítést, azaz a víz-, szennyvíz-, villany- és gázhálózat kiépítését teszi hozzá.

Fotó: Gergely Imre

Fontos beruházás ez a város, de egész Gyergyószék számára is, hiszen a környéken legközelebb Maroshévízen van lehetőség úszni. Hiányzott az egész évben használható nyilvános uszoda, hiszen nyáron sincs hol lubickolni:

szabadtéri strand sem működik a környéken.

A tanuszoda alapvető rendeltetése szerint azt a célt szolgálja, hogy a gyergyói gyerekek (és felnőttek is) megtanulhassanak úszni, ami adott esetben az életüket mentheti meg, de lehetőséget ad a rendszeres sportolásra is. A város önkormányzata a későbbiekben a létesítmény bővítését is tervezi egy wellness-szárnnyal, hogy kellemes szabadidős kikapcsolódásnak is helyszíne lehessen – közölte Nagy Zoltán polgármester.

{A}