Megerősítették a gyalogosbiztonságot Székelykeresztúr és Fiatfalva között

Fülöp-Székely Botond 2020. március 14., 15:43

Biztonságosabban közlekedhetnek ezentúl a gyalogosok Székelykeresztúr és Fiatfalva között, hiszen az önkormányzat járdát építtetett és köztéri lámpákat is elhelyeztek. Mintegy ezer lakót érint az intézkedés.

A közvilágítást fejlesztették, kukákat szereltek fel Fotó: Székelykeresztúr Polgármesteri Hivatala

Székelykeresztúr ügykezelésébe tartozik Fiatfalva és mindig is kiemelt városrészként kezelte az önkormányzat, hiszen mintegy ezren laknak ott – mondta portálunknak Rafai Emil székelykeresztúri polgármester. Mint kifejtette, régen rendszeres autóbuszjárat volt a városból a településre, de ez idővel megszűnt, így az emberek főként biciklivel, gyalogosan vagy autókkal közlekednek az útszakaszon.

{A}

A gyalogosok számára a megnövekedett járműforgalom miatt vált veszélyesebbé a közlekedés, ezért is döntötte el az önkormányzat, hogy önerőből fejleszti az infrastruktúrát. Rafai Emil rámutatott, tavaly év végén fejezték be a járdaépítést a több mint ötszáz méteres szakaszon, idén pedig további újabb korszerűsítéseket végeztek a napokban. Noha eddig is volt két-három lámpatest a kérdéses szakaszon, a városvezetés fontosnak tartotta a közvilágítás fejlesztését a nagyobb biztonság érdekében, ezért

közel tíz korszerű ledes világítótestet helyeztek el a napokban a villanypóznákon.

Mivel meglehetősen forgalmas az út, ezért kisebb szemeteskukákat is felszereltek – tudtuk meg Rafai Emiltől, aki hozzátette, összességében egy a lakók által régóta igényelt korszerűsítést hajtottak végre.