Minden belföldi labdarúgó-bajnokság szünetel

Székelyhon 2020. március 12., 14:19

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 31-éig felfüggesztették a romániai labdarúgó-bajnokságok mérkőzéseit – döntött csütörtökön kora délután a Román Labdarúgó-szövetség (FRF).

Március végéig nem léphetnek pályára a csapatok a bajnokságban Fotó: Gábos Albin

A sportági szövetség vezetőségének sürgősségi ülésén kijelentették, teljes mértékben tiszteletben tartják a román kormány által meghozott óvintézkedéseket, és mivel

a hazai labdarúgást képviselők védelme a legfontosabb, úgy határoztak, hogy minden márciusi belföldi labdarúgó-mérkőzést elhalasztanak.

Hozzátették, figyelembe véve a helyzet alakulását országos szinten, további módosítások várhatók.

Mint ismert, korábban az a döntés született, hogy a hónap végéig zárt kapuk mögött rendezik meg a hazai bajnoki mérkőzéseket, az FRF álláspontja szerint azonban így is nagy veszélynek vannak kitéve a klubok és személyzetük a találkozókra való utazások miatt.

Székelyföldön a döntés az 1. Ligában szereplő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a 2. ligás FK Csíkszereda, illetve a harmadosztályban szereplő Székelyudvarhelyi FC, Kézdivásárhelyi SE és Szászrégeni Lendület csapatát érinti, de nem lesznek meccsek márciusban a megyei és körzeti bajnokságokban sem.

Elmarad továbbá a teremlabdarúgó Román Kupa hétvégére, a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénába tervezett döntő tornája, valamint elnapolták a március második felére tervezett futsalbajnokikat is.

{A}