Négy Vasas-játékost hívtak a korosztályos válogatottba

Székelyhon 2020. március 12., 10:25

A Székelyudvarhelyi Vasas Feminából négy lányt hívtak be a magyarországi selejtezőtornára készülő U17-es román labdarúgó-válogatottba.

Eb-selejtezőre készül a lányválogatott Fotó: frf.ro

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) honlapján közzétették az U17-es lányválogatottba behívott labdarúgók névsorát. Az Irina Giurgiu által felkészített együttesbe a bajnok Kolozsvári U Olimpiától és a kupagyőztes Székelyudvarhelyi Vasas Feminától került be a legtöbb játékos.

{A}

A székelyföldi csapatból négyen kaptak meghívót, Tóth Györgyi és Szász-Bence Brigitta hátvédek, a középpályás Orbán Aranka és a gólfelelős Mitri Rita.

A lányoknak csütörtökön fújtak gyülekezőt a mogoșoaia-i edzőközpontban. A korosztályos válogatott tagjai a következő napokban az Ilfov megyei településen készülnek az idei Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörére. Az FRF közlése szerint a nemzeti csapat március 17-én utazik Szombathelyre, ahol a magyar válogatotton kívül Oroszország és Izland lesz az ellenfele.

Az Eb-t a tervek szerint május 9–22. között rendezik Svédországban, a házigazdák mellett az elitkör hét csoportgyőztese jut ki a tornára.

A román válogatott kerete

Kapusok: Sara Câmpean (Kolozsvári U Olimpia), Ioana Grigoraș (CSM Pașcani).
Hátvédek: Vincze Noémi, Antonia Bratu, Sonia Bumbar (mindhárman Kolozsvári U Olimpia), Edvina Ciontoș (Borgóprundi Heniu), Anda Jivan (Kisbecskereki Fortuna), Tóth Györgyi, Szász-Bencze Brigitta (mindketten Székelyudvarhelyi Vasas Femina).
Középpályások: Cristina Botojel, Ioana Bălăceanu, Roxana Mirea (mindhárman Kolozsvári U Olimpia), Orbán Aranka (Székelyudvarhelyi Vasas Femina), Daiana Oneț (Nagybányai Independența), Székely Kincső (Borgóprundi Heniu), Clara Roșu (Kisbecskereki Fortuna). 
Támadók: Adina Borodi, Andreea Pînzariu (mindketten Kolozsvári U Olimpia), Elena Frîncu (Universitatea Alexandria), Mitri Rita (Székelyudvarhelyi Vasas Femina).