Nincs több hokimeccs, vége az Erste Liga idényének

Józsa Csongor 2020. március 11., 22:07

A négy csapat közös döntése szerint nem folytatódik tovább az idei román-magyar hokibajnokság, az Erste Liga – ezt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések nyomán hozták meg az érintettek. Szurkolók nélkül nem jégkorong a jégkorong.

Nincs tovább, nézők nélkül nem játék a játék Fotó: Pinti Attila

Az Erste Liga szerdán este a hivatalos honlapján jelentette be: félbemaradnak a bajnokság küzdelmei. A döntést a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedések nyomán hozták meg az érintettek.

{A}

„Noha zárt kapuk mögött folytatódhattak volna a mérkőzések – könnyen lehet, hogy csak ideig-óráig –, a szakszövetség a versenyben maradt csapatok véleményét kikérve, a játékosok, a stábtagok és a további érintettek egészségét elsőrendű fontosságúnak tekintve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve úgy döntött, hogy a sorozatot lezárja” – írják a közleményben.

A párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva a konzultációk nyomán teljes egyetértésben az a döntés született, hogy

az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot tekintik, bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t.

Az Erste Liga immár a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában – az EBEL, az Extraliga, a DEL, a lengyel és a norvég pontvadászat után –, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.

{K1}