Erste Liga: ha lesz folytatás, nézők nélkül lesz

Gergely Imre 2020. március 11., 20:34

Szerdán délelőtt még folyt a jegyek árusítása Gyergyószentmiklóson a GYHK–Csíkszeredai Sportklub Erste Liga-elődöntő mérkőzéseire, aztán a koronavírus elleni óvintézkedések szigorítása miatt a jegyeladást felfüggesztették. Az biztos, hogy nézők nem lehetnek a csarnokban. Lehet, hogy mérkőzés sem lesz...

A Sportklub–Gyergyói HK elődöntő első két mérkőzését sokan csak interneten keresztül nézhették Fotó: Gábos Albin

Az illetékes hatóságok kedden még érvényes határozata szerint 900 néző lehetett volna a gyergyószentmiklósi mérkőzéseken, de a szerdai szigorítások kimondták: beltéri rendezvényeket legfeljebb 100 részvevővel lehet megtartani.

A két csapat tagjai és egy Erste Liga-mérkőzésen hivatalos személyként, pályamunkásként vagy hasonló minőségben kötelezően jelen lévők száma pedig csaknem eléri a százat. Így nézők nélkül kellene játszania a két székely csapatnak.

„Ezt így nem érdemes csinálni. A klubvezetés, a játékosok és a szurkolók is azért tettek meg minden tőlük telhetőt az egész szezonban, hogy ide eljussunk, és most ez szertefoszlik. Szurkolók nélkül semmi értelme a játéknak.

Igazi székely hokiünnep kellett volna legyen a párharc. Üres lelátók előtt azonban minek? Inkább zárjuk le most a bajnokságot”

– reagált megkeresésünkre Bereczky Szilárd, a GYHK menedzsere szerdán délután.

Leszögezte, hogy nyilván megérti a járványellenes intézkedések fontosságát, ezért is igyekeztek minden előírást betartani a meccsekre való jegyárusítás tekintetében is. Az eladott jegyek árát visszatérítik a vásárlóknak.

Fotó: Gábos Albin

Hozzátette, várják az Erste Liga döntését, és úgy gondolja, az lenne a helyes lépes ebben a helyzetben, ha itt és most eredményhirdetés nélkül lezárulna a bajnokság, ahogyan az osztrák vagy német ligában is történt. Ha azonban a döntés az üres csarnokokban való folytatás lesz, kénytelenek lesznek ezt elfogadni és így folytatni.

Ha nem lehetnek szurkolók, akkor inkább ne játsszunk”

– jelentette ki Ferencz-Csibi Róbert, a piros-fehérek fiatal hátvédje.

{A}

Elmondta, vasárnap az üres csíkszeredai csarnokban senki nem tudott felpörögni, csak muszájból játszottak. „Olyan volt, mint egy válogatott összetartáson, ahol a keretet szétosztják kétfelé, és a kékek játszanak a pirosak ellen minden tét nélkül. Másnap ugyan csak kilencszázan voltak, és csak csíki szurkolók, de így is lényegesen más volt a hangulat. Már valódi meccsen érezhettük magunkat” – mondta.

A gyergyói csapat készül, és ha lesz meccs csütörtökön 18 óra 30 perctől, akkor mindent meg fog tenni, hogy faragjon a csíkszeredai meccseken kialakult 0–2-es hátrányából.

A jégkorong Erste Liga elődöntőjében mindkét ágon két-két mérkőzést rendeztek eddig. A magyarországi sorozatban a címvédő Ferencváros szintén 2–0-s összesítéssel vezet.