Több hivatalban is csak online előjegyzéssel lehet ügyet intézni

Simon Virág 2020. március 11., 15:54

Megszorításokat vezettek be az útlevél-kibocsátó és a gépjárműbejegyzési hivatalokban, de az elméleti sofőrvizsgák esetében is annak érdekében, hogy megakadályozzák az emberek tömörülését, az esetleges vírusfertőzések terjedését. Csak azok intézhetik ügyeiket, akik előzőleg online előjegyzést kértek. 

Kerülni szeretnék a sorban állást, ezért csak előjegyzések alapján fogadják az ügyfeleket. Archív Fotó: Haáz Vince

A rendelkezés értelmében a gépkocsik be-, illetve átíratását, az ideiglenes rendszámtábla igénylését, a gépjárművezetői engedélyek cseréjét és az útlevélkérések beadását csakis online előjegyzés nyomán lehet intézni. Az online időpontkérésre eddig is volt lehetőség, de például a marosvásárhelyi útlevélosztályon csupán az érintettek fele választotta ezt az alternatívát.

Március 11-étől, szerdától azonban a hónap végéig csak az online előjegyzéssel rendelkezőket engedik be a lakossági nyilvántartó hivatalba.

Minden előjegyzést, ami gépkocsival kapcsolatos, beleértve az elméleti sofőrvizsgára való jelentkezést is, a www.drpciv.ro oldalon lehet igényelni. Ha a Maros megyei prefektúra oldaláról lépünk fel, akkor egyenesen a Maros megyei előjegyzésekhez visz. Szerdán kora délután péntek reggelre lehetett időpontot kapni a közhivatal minden irodájába.

{A}

Az útlevélosztály vezetője, Daniela Nicusan elmondta, hogy az ügyfélfogadást nem hátráltatja majd ez az intézkedés, sőt abban fog segíteni, hogy egyszerre kevesen várakozzanak az irodák előtt. Ehhez azonban arra van szükség, hogy mindenki betartsa a rendelkezést, foglaljon online időpontot, és pontosan érkezzen a helyszínre.

Eddig egy irodát tartottunk fenn azoknak, akik online előjegyzés nyomán jöttek útlevelet csináltatni. Az érdekelődők közel fele járt el így. Most mindkét irodában fogadjuk majd az előzőleg bejelentkezett személyeket, így tulajdonképpen ugyanannyi kérést tudunk fogadni, sőt elkerülhető lesz a sorban állás. A kész útleveleket továbbra is ki lehet venni személyesen, de postán is hazaküldjük

– számolt be az osztályvezető.

Azok, akik útlevelet szeretnének csináltatni, a www.epasapoarte.ro oldalon választhatják ki megyéjüket, és ott igényelhetnek időpontot. Maros megyében Marosvásárhelyen kívül a szászrégeni és szerdától a dicsőszentmártoni kihelyezett irodában is leadhatók az útlevélkérések, a kijelölt napokon. Utóbbi helyeken nem szükséges az online előjegyzés.