További szigorítások a koronavírus miatt Csíkszeredában

Székelyhon 2020. március 11., 14:01

A belügyminisztérium vészhelyzeti főigazgatósága szerda reggel újabb intézkedéseket foganatosított a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. További szigorítások léptek érvénybe, ennek értelmében pedig Csíkszereda Polgármesteri Hivatala is megtette a szükséges lépéseket. 

Csökkentett munkaprogrammal dolgozik csütörtöktől a Csíki Mozi épületében található Csík-Infó iroda is Fotó: Gecse Noémi

A polgármesteri hivatal március 12-től, csütörtöktől kezdve elrendelte a Csíki Csobbanó uszoda és a Molnár Lajos Műjégpálya bezárását. Ennek értelmében, valamint az iskolai kényszerszünetre való tekintettel a Kori&úszás program is szünetel. Március 16-án, hétfőn fertőtlenítés miatt a városi élelmiszerpiac is bezár ideiglenesen.

{A}

Elmarad továbbá minden olyan kulturális, tudományos, vallási és szórakoztató esemény és rendezvény, amely 100 főnél népesebb közönséget szolgál ki zárt térben. Így például misékre, istentiszteletekre, múzeumokba, sportcsarnokokba sem mehetnek be száznál többen.

Csökkentett munkaprogrammal dolgozik holnaptól a Csíki Mozi épületében található Csík-Infó iroda is: csak munkanapokon tart nyitva 10–17 óra között.

„Az újabb rendeletek értelmében, március 31-éig Csíkszeredában a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes nem tartja meg az előadásait. Mindazok, akik már megvásárolták az Ékes Gyergyó című új műsorunkra a jegyeket, holnaptól, azaz március 12-től visszaválthatják a Csíki mozi jegypénztárában, március 20-áig” – tájékoztat a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes közleménye. 

Mint beszámoltunk róla, március 31-éig betiltják a zárt térben zajló, százfősnél nagyobb kulturális, tudományos, művészeti, vallási és sportrendezvényeket – közölte szerdán az országos vészhelyzeti főigazgatóság vezetője, Raed Arafat.

{K1}