Sokáig szaladt az eredmény után az FK Udvarhely

Józsa Csongor 2020. március 10., 19:42

A Futsal Klub Székelyudvarhely kedden késő délután a Dévai Autobergamót látta vendégül a városi sportcsarnokban, mintegy 250 néző előtt. A valamikor szebb napokat is megélt két klub a végső rangsor ötödik helyéért küzd az 1. Liga rájátszás alsóházában.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A hazaiak irányították a játékot az elején, ennek ellenére a vendégek lőtték a gólokat, két gyors akcióból bevették a kaput, így a 7. percben 0–2 állt az eredményjelzőn.

Még nagyobb lett az FK nyomása, Kedei lövése a felső kapufán csattant, a dévai kapuban pedig a többszörös válogatott, veterán Iancu bravúrokat mutatott be. Igaz, hogy a túloldalon Sebestyén is remekelt egy ellentámadást követően.

{A}

Szép akció révén Szőcs ajtó-ablak szituációban pöccintette fölé, aztán egy szabadrúgást is a falba rúgott. A harmadik próbálkozása már góllá érett: a lábak között talált utat egy távoli lövése (1–2). Az egyenlítés a 16. percben jött össze, Balázsi elemi erővel bombázott a felső kapufára, a játékszer a hálóban pihent meg. Szünetig mindkét oldalon született még egy-egy találat (3–3).

Fotó: Erdély Bálint Előd

A második felvonásban is hasonló volt a játék képe, az FK gyakorlatilag egykapuzott, az Autobergamo védekezett, ha pedig megtehette, ellentámadásokat indított. Gólt is a Hunyad megyeiek jegyeztek először a második félidőben. Kedei egyenlített újból a 25. percben (4–4).

Ezt követően a maga javára fordította a nagy mezőnyfölényt az udvarhelyi együttes: Balázsi szemfülesen használt ki egy kapushibát, az edző-játékos Mánya pedig teljesen tisztára játszott helyzetet lőtt be: a 27. percben 6–4 volt az állás.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A fiatal dévai csapat elfáradt, beletörődött a vereségbe, az udvarhelyiek pedig türelmesen passzolgattak, a végjátékban lezárták a csatát. Megnyerte második találkozóját is a rájátszásban az FK Székelyudvarhely.

A bajnokság alsóházának még a Kolozsvári Clujana a tagja, a három klub négyszer játszik egymással, amíg kialakul a végső rangsor.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A szövetség oldala szerint az FK legközelebb március 29-én ismét hazai pályán játszik, Kolozsvárt fogadja.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 2. forduló:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 8–5 (3–3).
Gól: Szőcs László (14., 19.), Balázsi Attila (16., 26.), Kedei Barna (25., 39.), Mánya Szabolcs (27.), Szécsi Barna (39.), illetve Sergiu Gavrilă (6., 7.), Mihnea Toader (19.), Andrei Grosu (24.), Andrei Vesa (40.).
FK: Sebestyén – Szőcs, Mánya, Bíró, Szécsi. Játszott még: Tifán, Kedei, Balázsi, Balázs, Gálfi, Jakab, Bálint.

{S1}