Legfeljebb 900-an lehetnek jelen a gyergyószentmiklósi hokimeccseken

Székelyhon 2020. március 10., 15:45

A Gyergyói Hoki Klub közleményben tette közé a csütörtöki és pénteki, Csíkszeredai Sportklub elleni mérkőzésekkel kapcsolatos információkat.

Archív Fotó: Vaduva István/GYHK

Az Erste Liga elődöntő második mérkőzéséhez hasonlóan, itt is 900 személy belépését hagyták jóvá a hatóságok. Ebbe beleértendők nem csak a nézők, de mindenki más is, akinek a mérkőzés megrendezésében szerepe van (a két csapat játékosai, játékvezetők, pályamunkások, stb.)

{A}

Kedden a szezonbérlettel rendelkezők válthattak jegyet a klub irodájában, szerdán pedig mások is vásárolhatnak. A GYHK az előírásoknak megfelelően mindenkitől egy nyilatkozat aláírását kéri, elérhetőségeinek megadásával, miszerint tisztában van a koronavírus járvány megfékezésére bevezetett szabályokkal, és kockázatokkal.

A közlemény szerint 18 éven felüli, azaz felnőtt nézőket tudnak beengedni, és kérik az idős, vagy valamilyen betegségben szenvedő embereket, akikre a vírus fokozottabban veszélyes, hogy saját érdekükben maradjanak most otthon.

Kérik a megértését a Csíkszeredai Sportklub szurkolóinak, a két klub közti megegyezés értelmében nem tudják őket fogadni a mérkőzéseken.

A közlemény tájékoztat arról is, hogy a csarnokba a beléptetés mindkét napon 17.15-től 18.15-ig zajlik, azt követően az ajtó be lesz zárva a meccs végéig, 18.16-tól tehát érvényes jeggyel sem lehet belépni. A nézők nem hagyhatják el a csarnokot a mérkőzés végéig. Aki kimegy, az már nem térhet vissza.

Mivel járványügyi óvintézkedésről van szó, fontos előírás, hogy a tumultust kerülni kell. Így a jegyvásárláslásnál, a beléptetésnél is kérik, ne álljanak szoros sorokba. A csarnokban pedig két néző között legyen egy üres szék.

A mérkőzéseket a megszokott módon ingyenesen közvetíti a Keresztes Média.