Független polgármesterek, akik az RMDSZ-szel újráznának

Fülöp-Székely Botond 2020. március 09., 17:29

Udvarhelyszéken a lövétei és a homoródalmási polgármester is úgy döntött, hogy korábbi függetlenségét feladva idén már az RMDSZ színeiben indul a községvezetői tisztségért. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért változott meg korábbi álláspontjuk.

Mihály Dénes. Archív Fotó: Pál Árpád

Mihály Dénes lövétei polgármester lapunknak elmondta, pártfüggetlenként nem érezte azt, hogy az önkormányzat RMDSZ-es, illetve MPP-s tagjai hátráltatták volna munkáját, sőt mindenkivel jó volt a viszonya. Hozzátette, már a kezdetekkor megegyeztek arról, hogy pártszínezettől függetlenül a községért fognak dolgozni, és ezt mindenki be is tartotta. Ennek ellenére

úgy érzi, hatékonyabban fejleszthetné a községet RMDSZ-es színekben, mivel így a párt kapcsolatait kihasználva több pályázatot nyerhetne, és gördülékenyebben menne a kivitelezés is.

Mint mondta, jelenlegi munkáját is megkönnyíti, hogy csatlakozott a szövetséghez, hiszen a párt besegít a választási kampányába, nem kevés terhet véve le róla ezáltal. Megtakarított idejét pedig nyertes pályázatainak megvalósítására használhatja, amelyek közül többnek a kivitelezése is elkezdődött nemrég a kedvező időjárásnak köszönhetően.

Tikosi László. Archív Fotó: Barabás Ákos

Tikosi László homoródalmási polgármester azt nyilatkozta, a megvalósításokból is látszik, hogy mindig is egyetértésben tudtak dolgozni a többségében RMDSZ-es önkormányzati képviselőkkel. A meglévő

egyetértés és a hatékonyság növelése érdekében

értelemszerű volt számára, hogy csatlakozik a párthoz, és annak színeiben méretkezik meg egy újabb polgármesteri mandátumért.

{A}