Ülkei nyerte az RMDSZ-es előválasztást Bögözben

Fülöp-Székely Botond 2020. március 08., 20:25

Ülkei Zoltán lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje Bögöz községben, miután ő kapta a szavazatok többségét ellenfelével, Farkas Mózes jelenlegi polgármesterrel szemben a vasárnap megrendezett előválasztáson.

A szavazók lényeges többsége Ülkei Zoltánra voksolt Bögöz községben Fotó: Veres Nándor

Összesen 1136 személy járult az urnákhoz az RMDSZ által megszervezett vasárnapi előválasztáson, ahol a szövetség bögözi polgármesterjelöltjéről dönthettek a lakók – tudtuk meg Sándor Barnától, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének ügyvezető elnökétől. Mint mondta, az előválasztás rendben lezajlott:

Farkas Mózes regnáló polgármester 366, míg kihívója, Ülkei Zoltán, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal városrendészeti osztályának vezetője 770 szavazatot kapott.

Összesen tíz érvénytelen voksot jegyeztek az urnák este hét órai lezárása után. A legtöbben Agyagfalván mentek el szavazni, illetve Béta, Székelydobó és Vágás is jól teljesített. A legkevesebben Mátisfalván adták le voksukat, de ez a település méretéből is adódik – jegyezte meg Sándor Barna.

Udvarhelyszéken a hétvégén további előválasztásokat tartottak Galambfalva községben és Máréfalván is – mindkét helyszínen a képviselőjelölt-listára kerülő személyeket rangsorolták az összegyűlt voksok alapján.

{A}