Koronavírusos fertőzést igazoltak egy Maros megyei nőnél

Székelyhon 2020. március 08., 18:02

Maros megyei betegnél is kimutatták a koronavírussal való fertőzést, a hetvenéves nő a tizenötödik romániai személy, akinél hivatalosan igazolták a fertőzést.

A Maros megyei idős asszonyt a kolozsvári fertőző betegségek klinikájára szállítják, lakóhelyén pedig elkezdték a járványtani felmérést. Képünk illusztráció Fotó: Esti din Targu Mures daca... Facebook-csoport

Immár tizenöt romániai személynél mutatták ki a tesztek a koronavírusos fertőzést, a legújabb eset egy hetvenéves Maros megyei nőhöz köthető – írja a Biziday a kormány Stratégiai Kommunikációs Csoportjának bejelentésére hivatkozva.

A Maros Megyei Népegészségügyi Igazgatóság vezetője, dr. Iuliu Moldovan lapunknak elmondta, hogy a 70 éves asszony március 3-án tért haza Bolognából, és azóta házi karanténban van. Szombaton belázasodott és köhögött, nehezen tudott levegőt venni. Értesítette a mentőszolgálatot, vért vettek tőle, aminek az eredménye vasárnap lett meg. A mintából kimutatták, hogy az idős hölgy koronavírussal fertőződött meg. A kolozsvári fertőző betegségek klinikájára szállítják, lakóhelyén pedig elkezdték a járványtani felmérést, hogy kiderítsék, amióta hazajött, kivel találkozott.

Azt nem árulták el, hogy az első Maros megyei fertőzött személy hová valósi, annyit lehet tudni, hogy Marosvásárhely közeli településről származik. Egy héttel korábban már volt egy koronavírus-gyanús személy a megyében, ő szintén házi elkülönítés alatt volt, és rosszul érezte magát, de a vérvizsgálat nyomán kiderült, hogy nem koronavírussal fertőzött.
Maroskeresztúri a koronavírussal fertőzött tizenötödik romániai beteg – árulta el Maros megyei prefektúra sajtószóvivője. A település Marosvásárhely tőszomszédságában található.

{A}