Korodi nyerte a csíkszeredai előválasztást

Székelyhon 2020. március 07., 21:01

A csíkszeredaiak csaknem 74 százaléka támogatta azt, hogy a városnak új vezetése legyen – fejezte ki köszönetét Korodi Attila parlamenti képviselő, RMDSZ-es polgármesterjelölt csapata előválasztási eredményvárójának helyszínén szombaton éjféltájt.

Fotó: Pinti Attila

Már az urnanyitást követő percekben a szavazókörzeteknél voltak szombaton a csíkszeredaiak, akik az RMDSZ által szervezett előválasztáson kívántak részt venni. Előbb Korodi Attila, aztán Ráduly Róbert Kálmán is voksolt, délutáni jelentésünk szerint pedig még mindig sokan kívántak élni szavazati jogukkal.

00.10 – A csíkszeredai RMDSZ-es előválasztás szombat éjféli összesített eredménye szerint 8485 szavazó járult az urnák elé, közülük 6187-en Korodi Attilára, 2181-en pedig Ráduly Róbert Kálmánra voksoltak. A jelöltek szavazatai és a megjelent szavazók közti különbséget az érvénytelen voksok adják. Noha a számok az összes voksot tartalmazzák, még nem véglegesek, ugyanis néhány szavazókörzetben újraszámolják a szavazatokat.

Fotó: Pinti Attila

23.50 – Korodi: sok nyomás volt rajtam, hogy ne induljak

A csíkszeredaiak csaknem 74 százaléka támogatta azt, hogy a városnak új vezetése legyen – fejezte ki köszönetét Korodi Attila parlamenti képviselő, RMDSZ-es polgármesterjelölt csapata előválasztási eredményvárójának helyszínén. A Csíki Játékszín előterében a tanácsosjelölteken kívül egy „színes csapat” volt jelen, olyan emberek, akik „az elmúlt időszakban napról napra dolgoztak azért, hogy tudjunk Csíkszeredának egy új jövőképet mutatni”.

Korodi Attila reméli, hogy ezzel a nyitással, amit most előidéztek, tízéves időszakra új pályára teszik a várost. „Várok mindenkit ötleteikkel, meglátásaikkal, kreativitásukkal. Azt szeretném, hogy jövőt tervezzünk, és hogy jó legyen.”

Fotó: Pinti Attila

Ami pedig az egészen közeljövőt, a júniusi választásokat illeti, Korodi azt mondta, ha azon is sikerül nyerniük, akkor a megyei önkormányzattal együtt ténylegesen a megyeszékhelyet kívánják fejleszteni, mert „ez a megyeszékhely nemcsak az utakról, hanem a gazdaságról, a munkahelyekről a kórházfejlesztésről is szól, vagyis mindenről, ami rólunk szól”.

Korodi ugyanakkor elárulta, tavaly nyári elhatározása óta sok nehéz pillanat volt, sok nyomás nehezedett rá, hogy ne induljon, de úgy gondolta, hogy ha Csíkszeredában érződik a váltásra való hangulat, hogy ha ezen a pályán el kell indulni, akkor felelősségteljesen kell elindulni, és „ezt a felelősséget vállaltam”.

Fotó: Pinti Attila

„Úgy tervezzük meg a következő tíz évet, hogy a mostani jó alapok, amelyekért Ráduly Róbert és csapata is nagyon sokat dolgozott, ténylegesen alattunk álljanak, viszont menjünk előre, fejlesszük tovább, és adjunk a mostani fiataloknak perspektívát, akiket hazavárunk” – zárta beszédét az RMDSZ-es polgármesterjelölti előválasztás nyertese, mondandóját pedig tapssal konfirmálta meg a közönség.

22.50 – A Székely Károly Szakközépiskolában felállított szavazókörzetben is összesítették a voksokat. Korodi győzelme (493 szavazat) itt is meggyőző Rádullyal szemben (215).

22.30 – Újabb körzetből kaptunk eredményt. A József Attila Általános Iskolában is összeszámolták a voksokat: Korodi 1050 szavazatot, Ráduly 342-t kapott.

{A}

22.15Ráduly: az életnek mennie kell tovább, hajrá, Szereda!

Elismerte Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai városvezető, hogy alulmaradt az RMDSZ polgármesterjelölti előválasztásán Korodi Attilával szemben. A szombat este közzétett Facebook-videóban mozgalmas napnak nevezte az előválasztás napját, amiért köszönetet mondott mindenkinek, különösen annak a csapatnak, amelyik mögötte állt.

„Korodi Attila kapta a több szavazatot, a nagyobb támogatást a mai napon, gratulálok neki ezúttal is. (…) Még a polgármester én vagyok, így aztán úgy ahogy eddig, tisztelettel, becsülettel visszük tovább a munkát” – nyilatkozta Ráduly Róbert Kálmán.


21.50
– A csíkszeredai Szakszervezetek Házában berendezett szavazókörzet eredményei szerint Korodi Attila 952 szavazatot kapott, míg Ráduly Róbert Kálmán 391-et. Korodi már négy körzetben vezet, a szakszervezetiben tetemes az előnye.

20.10 – Este nyolc után kaptuk az első, nem hivatalos részeredményeket, amelyek alapján három körzetben Korodi Attila győzött.
 
Csíksomlyón 612 szavazatot kapott a parlamenti képviselő, a jelenlegi polgármester pedig csak 119-et. A Liviu Rebreanu-iskolában felállított szavazókörzetben Korodira 373-an voksoltak, Rádulyra 178-an. A hargitafürdői és csibai körzetet is Korodi „hozta” 58–41 arányban.

{K1}

{K2}