Beltéri kannabiszültetvényeket számoltak fel a Hargita megyei rendőrök

Székelyhon 2020. március 06., 17:50

Kábítószer-birtoklás gyanúja miatt két Hargita megyei helyszínen tartottak házkutatást ügyészi felügyelet alatt a rendőrök szerdán. Két gyanúsítottat azonosítottak, ők szabadlábon védekezhetnek.

Képünk illusztráció Fotó: Országos Rendőr-főkapitányság

A szervezett bűnözés elleni igazgatóság, valamint a megyei főkapitányság rendőrei szerdán reggel „csaptak le” egy gyergyó-, illetve egy csíkszéki helyszínen. A házkutatások során számos bizonyítékot foglaltak le, majd továbbítottak a szervezett bűnözés elleni igazgatóság kolozsvári központjának drogelemző laborjába.

{A}

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint a rendőrök szerdán reggel 6 órakor két házkutatást tartottak ügyészi irányítás alatt a kábítószer-kereskedelem visszaszorítására szervezett akcióban. Az egyik, gyergyószéki helyszínen egy ház padlásán bukkantak a beltéri kannabiszültetvényre: tizenhat darab, 12–40 centiméter közötti kannabisztövet, továbbá részben szárított és feldolgozott marihuánát találtak. A vizsgálatok során lefoglaltak több, „házilag barkácsolt”, kábítószer-termesztésre használt eszközt is.

A második – a rendőrség közleménye szerint az „egyik csíkszéki községben” tartott – házkutatáson egy újabb beltéri ültetvényt találtak, ezen a helyszínen három 25 centiméteres kannabisztő mellett szárított marihuánát, kannabiszmagokat, -gyantát és egy begyűjtéshez használt eszközt foglaltak le.

Videó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A hatósági tájékoztató szerint a két szabadlábon védekező gyanúsított – akik ellen folytatják a vizsgálatokat – saját használatra, illetve „közeli ismerősökkel közös fogyasztásra” termesztette a tudatmódosító növényeket.