Így látja négy év múlva Csíkszeredát Korodi és Ráduly

Székelyhon 2020. március 06., 12:30

Egy nap van még az RMDSZ március 7-én tartandó csíkszeredai előválasztásáig, ahol a szövetség polgármesterjelöltjéről is döntenek. Verseny van, hiszen ketten is pályáznak a jelöltségre: Ráduly Róbert Kálmán, a hargitai megyeszékhely polgármestere, illetve kihívója, Korodi Attila parlamenti képviselő.

– Hol látja négy év múlva Csíkszeredát?

Korodi Attila: – Csíkszeredának egy vállalkozóbarát és munkahelyteremtő várossá kell válnia az elkövetkező években, hogy fel tudja venni a versenyt minden téren a régióban lévő nagyvárosokkal. Az önkormányzatnak rengeteg eszköze van arra, hogy segítse a helyi vállalkozókat és idevonzza a befektetőket.

Négy év múlva több parkolóhely lesz, és csökken majd a forgalmi dugó is. Modern piac várja majd a vásárlókat és termelőket, valamint 2023 végéig minden utca közművesítve lesz.

Négy év múlva turisztikai desztinációként ismert, fiatal-, idős- és családbarát, színvonalas oktatással büszkélkedő, biztonságos, zöld, a helyi értékeket megőrző, de újdonságra és változásra nyitott Csíkszeredát szeretnénk. Négy év múlva egy korszerűen működő öregotthon és nyugdíjasokat foglalkoztató több közösségi központ létesítése is a tervek között szerepel.

{A}

Ráduly Róbert Kálmán: – Az elmúlt három és fél évben városunk nemcsak erőn felül teljesített, hanem megalapozta a következő évek fejlődését is. Hatalmas projektállományt készítettünk elő, felelős városgazdálkodással és sikeres pályázatainkkal forrást biztosítottunk mellé. Tudtuk, hogy embert próbáló feladat, hogy a lehetetlen, a teljesíthetetlen határát feszegetjük. De azt is tudjuk, hogy az elmúlt évek tapasztalatával, a városháza egyre jobban teljesítő közösségével, a bejáratott és kipróbált munkamódszereinkre támaszkodva, az önkormányzattal karöltve meg tudunk felelni ennek a kihívásnak.

A következő négy évben Csíkszereda gyökeresen megváltozhat, a következő négy évben Csíkszereda még élhetőbbé válhat.

Ezért mi mindent megtettünk és megteszünk. Rajtunk nem fog múlni. Hajrá, Szereda!

{K1}

{K2}

{K3}

{K4}

{K5}