SZFC-bennmaradás: nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat

Zátyi Tibor 2020. március 05., 12:32

Hazai pályán kezdi a bennmaradásért folytatott újabb menetelését a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 16. fordulójában, pénteken 15 órakor a Szászrégeni Avântult fogadja. A csapat vezetőedzője, Mészáros Alpár szerint legalább 27 pont kell ahhoz, hogy a következő szezonban is a harmadosztályban szerepeljen az SZFC.

Az SZFC keretére kemény tavaszi idény vár Fotó: Dézsy Károly

A kolozsvári szakember elégedetten nyilatkozott a téli felkészülésről, majd elmondta, hogy az első hivatalos mérkőzés előtt az egész keret a rendelkezésére áll. „Nincs sérültünk, felépültek a betegek is, ez a legfontosabb.

A csapat komolyan átalakult, tizenegyen elmentek, kilencen jöttek, most huszonegy játékos áll rendelkezésemre.

A felkészülési időszakban játszottunk ifjúsági, 4. ligás és 3. ligás csapatokkal is, ezeken a mérkőzéseken az volt a fontos számunkra, hogy lássuk, a próbajátékon lévők közül ki válik be” – fogalmazott Mészáros Alpár.

„A valóságot nézve, amióta Székelyudvarhelyen vagyok, a legnehezebb időszak következik számunkra. Elsősorban azért, mert az 5-ös csoport a legerősebb a harmadosztályban, továbbá

kemény harc folyik a feljutásért és a kiesés elkerüléséért is.

Mi pedig nagyon nehezen tudjuk felvenni a harcot az ellenfeleinkkel, mivel a választások közeledtével a többi városban jóval több pénzt fektetnek a fociba, mint Udvarhelyen. Mondok is egy példát: ha az egyik szponzorunknak köszönhetően nem hengerelik le időben a sétatéri stadion pályáját, akkor pénteken nagyon rossz körülmények között kellett volna játszanunk” – folytatta.

{A}

Az edző kiemelte, a szurkolók elvárják, hogy akárcsak tavaly és tavalyelőtt, a mostani tavaszi szezonban is gyűjtse a pontokat a csapat. „Nagyon nehéz lesz, ez pedig több tényezőtől is függ. Én sok helyen megfordultam már, tudom, hogy más városokban miként támogatják a sportot, a legtöbb helyen a városvezetés és a szponzorok együtt segítik az élsportot, itt pedig lassan minden összeomlik. Az nem megoldás, hogy csak a privát szektor tartsa fenn a sportot.

Mészáros Alpár Fotó: Erdély Bálint Előd

A jelenlegi városvezetéstől senki sem jött oda hozzánk, hogy megkérdezze, van-e szükségünk valamire. Úgy tűnik, hogy nem érdekli őket. De azért mindenki elvárja tőlünk azt, hogy a város nevét viselő csapatunk felvegye a harcot az ország többi polgármesteri hivatalával.

Például a mögöttünk álló Zilah a másod- és első osztályból erősített, olyan játékosokat igazolt, akikkel nagyon nehéz lesz felvenni a harcot” – bosszankodott, majd hozzátette, a bajnokság végéig 27–30 pontot kell gyűjtenie a csapatnak ahhoz, hogy elkerülje a kiesést. „Nem lehetetlen, de az biztos, hogy nagyon nehéz lesz” – zárta a beszélgetést Mészáros.

Az SZFC a 14. helyről várja a pénteki rajtot, az őszi szezonban tíz pontot gyűjtött, két győzelem, négy döntetlen és kilenc vereség a mérlege. Tavaly augusztusban 1–1-es döntetlen született Szászrégenben.

Az SZFC kerete: kapusok Cristian Tudose, Bencze Norbert, Somogyi Pál; mezőnyjátékosok Kovács Dániel, Berkeczi Csongor, Marucza Csanád, Barta Norbert, Sebastian Bucur, Vlad Potecu, Mitra Szilárd, Kicsi Zoltán, Opra Csongor, Tankó Előd, Andrei Țepeș, Jakab Róbert, Laur Nemeș, Vékás Barna, Takács Martin, Hodgyai László, Romaric Logon, Szőcs László.

{Z1}

{S1}