Előnyben a Gyergyói Hoki Klub

Gergely Imre 2020. február 28., 22:18

Kétszer egyenlítettek a gyergyószentmiklósiak a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, és amikor átvették a vezetést a Brassói Coronától, már nem engedték ki a kezükből.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Gyergyószentmiklóson folytatódott a GYHK–Corona párharc az Erste liga negyeddöntőjében. Gógáék Brassóban elvették a Corona pályaelőnyét, így pozitív előjelekkel várhatták a péntek esti összecsapást.

{A}

A hangulat is egy igazi play-off meccshez illő volt, és még az sem tudta elrontani, hogy Molnár Zsombor a 11. percben megszerezte a vezetést a Coronának. A közönség űzte, hajtotta a piros–fehéreket, de az eredmény a szünetig nem változott.

A második harmad 5. percében egy hátra tett korong került Jones elé, aki a kék vonalról hatalmas bombát zúdított Tőke ketrecébe. Újabb négy perc múlva már megint a Corona volt előnyben, ezúttal Armstrong volt a gólszerző. Azonban egy perc sem telt el, és máris újra döntetlen volt az állás.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Egy buli után Jones bombázott, Vorobjev még beleért, és Tőke ismét tehetetlen volt. A közönség Jonest látta gólszerzőnek, ezért repültek a kalapok, sapkák a 34. percben, amikor Elekes–Darabont hozta kihagyhatatlan helyzetbe az amerikai bekket.

A nézők ugyanis azt gondolták, mesterhármast ért el Jones, és ilyenkor a hokimeccseken szokás bedobálni a fejfedőket.

Hogy valójában csak két gól volt a hátvédé, az kevésbé volt fontos. A lényeg, hogy a GYHK megszerezte a vezetést. Az amúgy is fergeteges hangulatra Valdix találata tett rá még egy nagy lapáttal, aki a 47. percben egy a palánkról visszapattant korongot küldött a ketrecbe.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A kegyelemdöfést Ryan Rupert vitte be az 55. percben, 5–2-re nyert a Gyergyói Hoki Klub és ezzel 2:1-re vezet összesítésben.

A két együttes szombat este 18.30–tól ismét Gyergyószentmiklóson csap össze.

Erste Liga negyeddöntő, 3. mérkőzés
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 5–2 (0–1, 3–1, 2–0)
Gólszerzők: Mitchell Jones (25. és 34. perc), Pavel Vorobjev (30.), Andreas Valdix (47.), Ryan Rupert (55.) illetve Molnár Zsombor (11.), Nelson Armstrong (29.).
Kapura lövések: 41–38.
Kiállításpercek: 8–12.