Hosszabbításban verte a DEAC-ot, egy sikerre az elődöntőtől a Sportklub

Dobos László 2020. február 28., 22:12

A Csíkszeredai Sportklubnak még egy győzelemre van szüksége a jégkorong Erste Ligában az elődöntőbe jutáshoz. A csíkiak pénteken este a ráadásban lőtt góllal győzték le 3–2-re a vendég Debrecent.

Fordulatos mérkőzésen szerezte meg harmadik negyeddöntős győzelmét a Sportklub Fotó: Gábos Albin

Vendéggóllal kezdődött a péntek esti csíkszeredai mérkőzés a Vákár Lajos Műjégpályán, a második percben, a második kapura lövésből megszerezte a vezetést a vendég Debrecen: Berta buli után szerzett koronggal, közelről, takarásból győzte le Szamankov kapust (0–1). A paprikás hangulatú első játékrészben több gól nem született, a játékvezetők azonban bőkezűen osztották a kétperces páros kiállításokat.

{A}

A második játékrészben szinte végig a székelyföldi gárda támadott, de a fordítás csak a 39. percben sikerült: előbb emberelőnyben Bíró Tamás kotort be közelről egy kipattanó korongot Hetényi hálójába (1–1), majd 31 másodperccel később a nagy lendülettel kapu felé korcsolyázó Taratuhin a hosszú sarokba bombázott (2–1).

Fotó: Gábos Albin

A harmadik játékrészt is a házigazda Sportklub uralta, de a játék képével ellentétben egy ellentámadásból az 56. percben Filbrandt találatával kiegyenlített a hajdúsági alakulat (2–2). A hátramaradt percekben már nem született újabb találat,

így következett a 20 perces ráadás, ahol a csapatok négy a négy ellen léptek jégre, és érvényes volt az aranygól szabálya.

A 63. perc végén emberelőnybe került a Sportklub, a csíkiak bombázták Hetényi kapuját, és a 65. percben sikerült betalálniuk: a gólszerző a lövései erősségéről híres Kuljas volt (3–2).

Fotó: Gábos Albin

Összesítésben 3:1-re vezet a Sportklub és egy győzelemre van szüksége az elődöntőbe jutáshoz.

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 3–2 – hosszabbítás után, aranygóllal (0–1, 2–0, 0–1, 1–0).
Gólszerzők: Bíró Tamás Áron (39. perc), Andrej Taratuhin (39.) és Gyenisz Kuljas (65.), illetve Berta Ákos (2.) és Clint David Filbrandt (56.).
Kapura lövések: 47–26.
Büntetőpercek: 10–14.
Játékvezetők: Soós Dániel és Gergely Lehel, illetve Balla Norbert és Crișan Hunor Flavius.

A négy nyert mérkőzésig tartó sorozatban összesítésben a Sportklub 3:1-re vezet, a két csapat következő mérkőzését hétfőn este 7 órától Debrecenben rendezik.