Döntetlennel kezdett az alsóházban a Sepsi OSK

Zátyi Tibor 2020. február 28., 20:11

Habár jobb volt ellenfelénél a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, meg kellett elégednie a döntetlennel. A Jászvásári Poli jobban örülhet a szerzett pontnak a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának pénteki rajtján.

Hiába volt több helyzete a Sepsinek, nem tudta legyőzni a Polit Fotó: Pinti Attila

Már a második percben közel volt a gólhoz a Sepsi OSK, Velev szögletét követően Dimitrov fejelt kapura, ám Rusu magabiztosan védett. Komolyan gondolta a Poli vezetőedzője, Mircea Rednic, hogy legalább egy pontot akarnak szerezni Sepsiszentgyörgyön, hiszen a következő helyzetek a jászvásáriak előtt adódtak: a nigériai Omoh szlalomozott végig a sepsi védelmén, az utolsó pillanatban mentettek szögletre előle, a beívelést pedig az argentin Passaglia kapufára fejelte.

{A}

A 10. perc elején pedig Ștefănescun volt a sor, hogy kihagyja a Sepsi következő nagy lehetőségét, lövését blokkolták. Alig negyedórányi játék után a Poli megszerezte a vezetést, Tincu szabálytalankodott a 16-os környékén, a szabadrúgást Ovidiu Horsia mesterien tekerte a Sepsi hálójába, Niczulynak esélye sem volt elérni a labdát.

Hamar jöhetett volna a válasz, a 18. percben Safrankót gáncsolták a tizenhatos bal sarkában,

ám a háromszéki szurkolók nagy bánatára büntető helyett műesésért sárga lapot kapott Marian Barbu játékvezetőtől.

A 28. percben könnyen emberhátrányba kerülhetett volna a Sepsi OSK, Velev maradt le egy ütemmel és emiatt letalpalta De Iriondót, a játékvezető csak a sárga lapot mutatta fel. A folytatásban többször is eljutott a Poli tizenhatosába a Sepsi, azonban nem tudott komoly ziccert kialakítani.

A szünetet követően kettős cserét hajtott végre Leo Grozavu vezetőedző, Velevet Fülöp István, míg Gál-Andrezly helyébe Diaz érkezett. A második félidőben nagyon töredezett volt a játék, sok apró szabálytalanság és a vendégek időhúzásai miatt eseménytelenül teltek a percek. Ennek ellenére a Poli közel volt előnye megduplázásához, a 64. percben Șerban közel fejesénél Niczuly nagy védésére volt szükség, hogy a Sepsi ne kerüljön még nehezebb helyzetbe.

A háromszékiek egyenlítése a lehető legjobbkor jött, a 69. percben Safranko kapott jó labdát, és ráfordulva 8 méterről kilőtte a jobb alsót. Innentől megsokasodtak a helyzetek a Poli kapuja előtt, előbb Fülöp István volt közel a vezetés megszerzéséhez, ám a lapos lövését Rusu nagyot nyújtózva szögletre mentette, majd Vașvari 30 méterről leadott lökete kevéssel ment fölé.

Több gól nem esett, így döntetlennel rajtolt az alsóházi rájátszás, a pontosztozkodásnak a Poli örülhet jobban. A Sepsi OSK a következő fordulóban, jövő vasárnap a Chindia Târgoviște vendége lesz.

Labdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás, 1. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Jászvásári Poli 1–1 (0–1)
gólszerzők Safranko (69.), illetve Horșia (14.).
Sepsi OSK: Niczuly – Csiszer, Bouhenna, Tincu, Ştefan – Velev (Fülöp I., 46.), Vaşvari – Ştefănescu, Achahbar (Fülöp L., 82.), Gal-Andrezly (Diaz, 46.) – Safranko. Edző: Leo Grozavu.
Jászvásári Poli: Rusu – Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, Şerban – De Iriondo, Passaglia (Breeveld, 55.), Horşia (Platini, 73.), Omoh, Chacana – Habibou (Luckassen, 62.). Edző: Mircea Rednic.

{Z1}

{S1}