Helytállt Sevillában a CFR, de a továbbjutás elmaradt

Horváth Bálint Ottó 2020. február 28., 00:08

Gól nélküli döntetlennel zárult az FC Sevilla és a Kolozsvári CFR csütörtök esti összecsapása, ezzel a spanyolok jutottak tovább az Európa Liga nyolcaddöntőjébe. A kolozsváriak a végén betaláltak, de a gólt a videobíró igénybevételével érvénytelenítették.

Fotó: Jose Manuel Vidal/Agerpres/EPA

A házigazdák az elejétől megrohamozták a kolozsváriak kapuját, és minden szögből próbálkoztak, de eredménytelenek maradtak, a CFR ugyanis remekül védekezett, illetve Arlauskis is hatástalanította a lövéseket.

Szünet előtt kijött a szórításból a CFR, és több nagy lehetősége is volt a gólszerzésre, előbb Păun lövését szögletre mentette a hazaiak kapusa, majd Boli közeli fejese egy méterrel mellé ment.

{A}

Térfélcsere után egyértelműen feljavult a vendégek játéka, akik bátrabbak voltak támadásban, de csak távoli lövésekig jutottak. A nagyobb helyzetek a Sevilla előtt adódtak, a kolozsváriak azonban ezúttal is megúszták kapott gól nélkül.

A végén tovább próbálkozott a mindent eldöntő találat megszerzésére a CFR, és

gólt is szerzett Păun révén, ezt viszont a videobíró igénybevételével érvénytelenítették, mivel azelőtt Traore kezéről pattant Păunhoz a labda.

A gól nélküli döntetlennel a Sevilla idegenben szerzett találatának köszönhetően továbbjutott a nyolcaddöntőbe, a CFR pedig ebben a párharcban vereség nélkül felemelt fejjel búcsúzik az európai kupaporondtól egy szenzációs menetelés után.

Labdarúgó Európa Liga, tizenhatoddöntő, visszavágó:
FC Sevilla–Kolozsvári CFR 0–0.
Sevilla: Bono – Jesus Navas (En-Nesyri, 76.), Carlos, Kounde, Reguilon – Jordan (Banega, 57.), Gudelj, Fernando, Suso (Nolito, 67.), De Jong – Ocampos. Edző: Julen Lopetegui.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă (Boli, 27.), Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic (Rondon, 78.), Păun – Traore (Golofca, 84.), Omrani. Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Andris Treimanis (lett).
Továbbjutott a Sevilla 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal.