Söpréssel lett elődöntős az Újpest

Dobos László 2020. február 27., 22:15

Az Újpest hazai pályán 5–2-re legyőzte a Dunaújvárost csütörtökön este, ezzel összesítésben 4:0-ra megnyerte párharcukat a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. Hokis kifejezéssel: söpréssel jutott tovább.

Ellenállhatatlan volt az Újpest csapata a negyeddöntőben, kiütötték az Acélbikákat Fotó: Hajdú Dániel

A középszakaszt a Dunaújváros a felsőház második helyén zárta, így az ott elsőként végzett Ferencváros után választhatott ellenfelet, és az alsóházban másodikként végzett fővárosi együttes mellett tette le a voksát.

A számítás azonban nem jött be az újvárosiaknak, az idei rájátszás legnagyobb meglepetése, hogy a középszakaszban hetedik helyezett Újpest kiütötte a második Dunaújvárosi Acélbikák együttesét.

{A}

Jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Újpesti TE–Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (2–0, 2–2, 1–0).
Gólszerzők: Ladislav Sikorcin (5.), Vincze Péter (10.), Devin Robert Di Diomete (33.), Stepán Csamango (39.) és Harrison Reed (50.), illetve Lendák Martin (36.) és Hugo Turcotte (37.).
Kapura lövések: 42–28.
Büntetéspercek: 12–16.
Játékvezetők: Rencz Dániel és Kókai Márk, illetve Szabó Dávid és Árkovics Gergő.

A Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC párharcban a csíkiak összesítésben 2–1-re vezetnek, míg a Ferencváros–Fehérvári Titánok, illetve a Gyergyói HK–Brassói Corona párharcok 1–1-re állnak. Az egyenes kieséses szakaszban (negyeddöntő, elődöntő, döntő) a párharcok négy nyert mérkőzésig tartanak.

A hétvégi program
Péntek: 18.30-tól Gyergyói HK–Brassói Corona és Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC, 19.30-tól Fehérvári Titánok–Ferencváros.
Szombat: 18.30-tól Gyergyói HK–Brassói Corona és Fehérvári Titánok–Ferencváros.
Hétfő: 18.30-tól Brassó–Gyergyó, 19 órától Debrecen–Sportklub és Ferencváros–Titánok.