Góllal tért vissza a pontkirály Shalla, ismét előnyben a Sportklub

Dobos László 2020. február 27., 21:36

Megőrizte Debrecenben szerzett pályaelőnyét a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A csíki kék-fehérek csütörtökön este hazai jégen 3–1-re nyertek a Debrecen ellen, így összesítésben 2–1-re vezetik a párharcot.

Nagyot küzdött a két csapat, a csíkiak két góllal nyertek Fotó: Gábos Albin

Ünnepi pillanat előzte meg a csütörtök esti csíkszeredai hokimeccset, a Vákár Lajos Műjégpályán telt ház előtt a korongbedobást Gyurta Dániel háromszoros világbajnok, olimpiai bajnok úszó végezte el.

{A}

A hazaiaknál újra jégre lépett a sérüléséből felépült Becze és Shalla, illetve a két fordulós eltiltásáról visszatérő Taratuhin, a hajdúságiak viszont nem számíthattak Sándor Flórián, Rutherford és Phil Kiss játékára.

A Sportklub végig négy sorral játszott, a debreceniek viszont hárommal, és

ez a mérkőzés második felében meg is érződött, amikor a házigazdák jobban bírták erőnlétileg.

Fotó: Gábos Albin

Hazai góllal kezdődött a mérkőzés, a 4. percben egy Cășăneanu által kiharcolt korong Brophey-hoz került, aki közelről a hálóba juttatta (1–0). Az első szünetig többször kerültek gólhelyzetbe a debreceniek, de Szamankov kapust nem tudták legyőzni. A második harmad elején egyenlített a DEAC, Kulseov vágott be egy kipattanót a csíki hálóba (1–1).

Az egyenlítő gól után a Sportklub kezdeményezett többet, és a 28. percben ez az eredményjelzőn is látható lett,

a hosszú sérülés után visszatérő pontkirály, Shalla távolról, takarásból szép gólt lőtt a rövid felsőbe (2–1). Négy perccel később emberelőnybe került a székelyföldi együttes, Kuljas pedig elemi erővel a felső vas alá bombázta a korongot (3–1).

Fotó: Gábos Albin

Az utolsó játékrészben már nem született újabb találat, a közönség csak egy Kulesov–Rokaly Szilárd bunyónak tapsolhatott. Az utolsó percben a vendégek kapuslehozatallal is próbálkoztak, de gólt nem sikerült lőniük.

A négy nyert mérkőzésig tartó sorozatban összesítésben a Sportklub 2–1-re vezet, a két csapat következő mérkőzését is a Vákár Lajos Műjégpályán rendezik, pénteken 18.30-tól.

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 3–1 (1–0, 2–1, 0–0).
Gólszerzők: Evan Brophey (4.), Joshua Shalla (28.) és Gyenisz Kuljas (32.), illetve Vladiszlav Kulesov (23.).
Kapura lövések: 44–33.
Büntetőpercek: 9–9 (ebből Rokaly Szilárdnak, illetve Kulesovnak 5-5 perc verekedésért).
Játékvezetők: Gergely Lehel és Soós Dániel, illetve Balla Norbert és Crișan Hunor Flavius.