Kupameccsel kezdi a tavaszi szezont a Vasas Femina

Zátyi Tibor 2020. február 28., 09:23

Három hónap szünet után játszik ismét hivatalos mérkőzést a Székelyudvarhely Vasas Femina. Az együttes szombaton 13 órakor a Borgóprundi Heniut fogadja a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében.

A Román Kupa címvédője a továbbjutást célozta meg. Archív Fotó: Erdély Bálint Előd

A két csapat a bajnokság mellett többször összefutott a Román Kupában is. A két évvel ezelőtti kiírásban a Borgóprundon rendezett elődöntőben a hazaiak meglepetésre büntetőkkel verték a Vasas Feminát, majd kikaptak a fináléban a CSS Târgoviștétől. A 2016–17-es kiírásban is összehozta a sors az együtteseket, Borgóprund a nyolcaddöntőben a Vasast, a negyeddöntőben pedig a Vasas II.-t búcsúztatta.

Optimistán nyilatkozott a Vasas Femina télen kinevezett edzője, a magyar női válogatottat korábban két időszakban is irányító Vágó Attila. „A kisebb egészségügyi problémák ellenére mindenki a rendelkezésemre áll,

nehezen, de összeállt a keret.

Gondot okoz továbbá az, hogy bár visszajöttek a válogatottaktól a játékosok, és szerdától már az egész csapat együtt tudott készülni, az U19-esek nagyon fáradtak, mivel hatalmas terhelést kaptak a hathetes edzőtáborban. Így a kupameccsig csak taktikai jellegű edzéseink lesznek” – nyilatkozta a magyarországi szakember.

Az új edző a héten ellenfélnézőben volt, megtekintette a Marosvásárhelyi VSK–Borgóprund (2–6) felkészülési mérkőzést. „Feltérképeztük a Heniut. Erősödött az előre játékuk, egyik új támadójukat, Carolina Țaburt pont tőlünk igazolták a télen. Jobb csapat, mint amit vártam, így kijelenthető, hogy teljesen nyílt a továbbjutás.

Az csak a mérkőzésen derül ki, melyik csapat lesz majd frissebb, harcosabb. Kemény csata lesz, ami akár hosszabbításban vagy tizenegyesekkel is eldőlhet,

így nagy szükségünk van a szurkolóink támogatására is” – tette hozzá.

{A}

Vágó maximális odaadást vár tanítványaitól. „A Vasas a címvédő a kupában, a lányok pedig nagyon akarják a győzelmet. Csak így lehet továbbjutni. Lehet rosszul játszani, de lelkesedés, akarat nélkül nem. Nem dől össze a világ, ha a pályán mindent megtettünk, de nem jön össze a továbbjutás” – zárta a beszélgetést.

A bajnokságban tavaly november végén a Vasas 2–0-ra nyert Borgóprundon, az előző szezonban hazai pályán 3–0-ra győztek az udvarhelyi lányok, míg idegenben 1–1-es döntetlen született.

A kupameccs után két hét szünet következik, az 1. Liga tavaszi idénye március 15-én kezdődik, a Vasas ismét hazai pályán játszik, a sereghajtó Konstancai Selenát fogadja. A Femina a negyedik, Borgóprund pedig a hatodik helyről várja a folytatást, a két csapat között kilenc pont a különbség a táblázaton.

Női labdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő

Szombaton 11 órától:
Bukaresti Carmen–Bukaresti Fair Play,
Luceafărul Filiași–Universitatea Alexandria,
Banat Girls–Kisbecskereki Fortuna,
Jászvásári Navobi–Románvásári Sárga Rókácskák,
Kolozsvári Olimpia–Nagybányai Independența. 

Szombaton 13 órától:
Gyulafehérvári Student Sport–Aradi Piros Security,
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Borgóprundi Heniu. 

Szombaton 14 órától:
Konstancai Selenea–Galaci Universitatea.