Majdnem tömegverekedésbe torkollt egy túlárazott csatornázási munka Szentegyházán

Kovács Eszter 2020. február 26., 21:03

Majdnem verekedésig fajult egy átverés Szentegyházán: idős asszonyt akartak kiforgatni pénzéből, a nő rokonai azonban időben közbeléptek.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Szerdán este hét óra után riasztották a szentegyházi rendőrséget, hogy tömegverekedés van kialakulóban. Mint kiderült, idős asszonyt akartak átverni, ám a nő rokonai időben felfigyeltek a csalási kísérletre.

Csatornázási munkát vállaltak bizonyos egyének egy szentegyházi portán, azonban a munka elvállalásakor megegyezett összeg tízszeresét kérték végül.

Amikor a munkát megrendelő idős nőt szembesítették a csalók a követeléseikkel, az áldozat azt kérte, vigyék el autóval a legközelebbi bankautomatáig, mert nincsen nála elég készpénz. Időközben azonban a nő rokonai is tudomást szereztek az esetről, így keletkezet a konfliktus” – magyarázta Gheorghe Filip.

{A}

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy köztéren zajlott a hangos szóváltás és fenyegetőzés, ezért riasztották a szentegyházi rendőri egységet.

A hatóságiak több személyt is bekísértek kihallgatásra, az összetűzésben senki nem sérült meg, egy személyt – aki mellkasi fájdalmakra panaszkodott – kórházba szállítottak.

Az ügy kivizsgálása folyamatban van, tette hozzá a szóvivő, átverés gyanújával eljárást indított a rendőrség a csatornázást végző személyek ellen.