Udvarhelyen lehet a négyes döntő

Józsa Csongor 2020. február 27., 08:25

Kialakult a négyes döntő mezőnye a teremlabdarúgó Román Kupában. Azon együttesek, amelyek házigazdái lennének az eseménynek, március 2-áig nyújthatják be kérésüket a szakszövetségnél – az FK Székelyudvarhely biztosan megteszi.

Öt év után lehet ismét kupadöntő az udvarhelyi sportcsarnokban Fotó: Erdély Bálint Előd

Utolsóként a tavalyi kiírást megnyerő Dunărea Călărași biztosította be helyét a futsal Final 4 mezőnyében. A címvédőnek alaposan meg kellett izzadnia a Temesvári Informatica otthonában, a bánságiak a második félidő elején 3–1-re vezettek, innen sikerült a fordítás, a lefújáskor 5–3-ra nyertek a Duna-partiak.

{A}

Ezt megelőzően három erdélyi klub vette sikerrel a negyeddöntőt: a Csíkszeredai Imperal Wet, a Dévai Autobergamo és a Futsal Klub Székelyudvarhely. A versenykiírás szerint a Román Kupa négyes döntőjét március 14–17. között rendezik meg, a kluboknak egy hetük van arra, hogy benyújtsák a torna megszervezésére vonatkozó kérésüket.

Mint megtudtuk, az FK Székelyudvarhely ezt megteszi. „Egy kisebb sikerként könyveljük el, hogy eljutottunk az elődöntőig. Igazából az ölünkbe hullhat a házigazdai szerepkör, hiszen Călărași-on tavaly volt a torna, így ők nem rendezhetnek, a dévaiak úgy nyilatkoztak, hogy nem céljuk megrendezni a négyes döntőt, Csíkszeredában pedig most újítják fel a sportcsarnokot, addig nem lesz kész a sportlétesítmény.

Letesszük a szükséges dokumentációt, nagy az esély, hogy Székelyudvarhely lesz a házigazda

– mondta Jakab Zoltán, az FK elnöke.

A szakszövetség március 2-áig várja a szervezési szándék jelzését, ezt követően hirdeti ki, hogy hol lesz az idei Román Kupa négyes döntőjének helyszíne, illetve készíti el az elődöntő sorsolását.

Legutóbb 2015-ben volt futsal Final 4 az udvarhelyi sportcsarnokban, azt a Dévai Autobergamo nyerte, a döntőben 5–2-re múlta felül az azóta megszűnt Marosvásárhelyi City`us-t. Ezt követően sorrendben Déva, Temesvár, Csíkszereda és a már említett Călărași látta vendégül a teremlabdarúgó-kupa legjobbjait.

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:
Kézdivásárhelyi SE–FK Székelyudvarhely 3–5 (1–2)
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–0)
Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo 2–6 (1–4)
Temesvári Informatica–Dunărea Călărași 3–5 (2–1)