Meghirdették a civil szervezeteknek szóló pályázatokat Hargita megyében

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 26., 22:01

Idén is pályázhatnak a civil szervezetek kulturális, sport, családi-, ifjúsági- és turisztikai programokra, népviseletre, valamint az önkéntes tűzoltó alakulatok is letehetik igényléseiket különféle fejlesztésekre Hargita Megye Tanácsa pályázati programjain. Az idei kiírások keretösszege 2,1 millió lej.

Számos civil projektet támogat pályázati úton Hargita Megye Tanácsa. Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Egy hónapon keresztül folyamatosan fogadják a megyeházán azokat az iratcsomókat, amelyekkel a különböző civil szervezetek Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázatokra jelentkezhetnek. A 2020-ban megrendezésre kerülő eseményekre, felszerelésvásárlásra lehet igényléseket leadni. A megpályázható keretösszeg idén 2,1 millió lej.

Fontos újdonság, hogy 150 ezer lejjel emelték a sportprogramokra megpályázható keretet és 10 ezer lejjel a román kulturális rendezvényekre igényelhető támogatás keretösszegét.

Az ifjúsági és turisztikai tevékenységekre, családoknak szóló programokra, önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására vagy népviselet-vásárlásra kért támogatás mellett, továbbra is nagy igény van a sporttevékenységek, vagy felszerelések beszerzésére és a kulturális programokra nyújtott finanszírozásra.

{A}

Ebben az évben ösztönözni szeretnék a szervezeteket a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvények szervezésére, ezért a mikroregionális programok lebonyolítására ötezer lej helyett tízezer lejt is lehet igényelni. Tavaly mintegy 108 gyergyószéki pályázatot támogatott a megyei önkormányzat, összességében 577 380 lej értékben – számolt be Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Az idei pályázatok leadási határideje március 26-a.

Ezt megelőzően Gyergyószentmiklóson útmutatási fórumot tartanak, várhatóan jövő héten, ahol egyebek mellett a könnyített pályázási eljárásról is beszámolnak. Az igénylési feltételek és az összegek megtalálhatóak a www.hargitamegye.ro oldalon.