Fiatal nő sérült meg a csíkszentdomokosi balesetben

Székelyhon 2020. február 26., 08:32

Baleset történt szerdán reggel Csíkszentdomokoson, egy személy megsérült – tájékoztatott a Hargita megyei tűzoltóság.

Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

Több mentőegységet is Csíkszentdomokosra riasztottak egy szerda reggeli közlekedési baleset miatt, köztük egy olyan felszereléssel ellátott egységet is, amely képes kiszabadítani a járműbe rekedt személyt. A tűzoltóság elsődleges információi szerint egyetlen embert kellett kimenteni.

Egy fiatal nő a baleset áldozata, akit a Hargita Megyei Mentőszolgálat helyszínre riasztott egysége a csíkszeredai kórházba vitt – közölték második körben a tűzoltóságtól, kiigazítva az elsődleges információkat is, mert végül nem kellett kiszabadítani a sérültet a járműből.

Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

A rendőrség információi szerint reggel háromnegyed nyolckor történt a baleset, egy fiatal, 24 éves, csíkszentdomokosi nő a település egyik mellékútjáról az 578-as európai útra térve ütközött egy tehergépjárművel, amelyet szabályosan vezetett egy 48 éves, Bákó megyei sofőr. A balesetben megsérült a fiatal nő, aki egyedül volt a személygépjárműben. A helyszínre riasztott mentőszolgálati egység beavatkozása közben az áldozat eszméleténél volt, kommunikált a mentősökkel.

A helyszínelés idejére az utat nem zárták le teljesen, azonban reggel kilenckor még csak egy sávon zajlott a közlekedés, rendőri irányítással. Az ügyben vizsgálat indult gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt – tájékoztattak a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat ügyeletes diszpécsere érdeklődésünkre elmondta, az autóvezető eszméleténél volt, amikor kórházba szállították, de nyaki és gerincfájdalmakra panaszkodott.

Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

{A}