Szatmáron botlott a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2020. február 25., 23:08

Elszenvedte idénybeli első vereségét a Sepiszentgyörgyi Sepsi-SIC, a női kosárlabda-bajnokság középszakaszának 5. fordulójából bepótolt mérkőzésén a Szatmárnémeti VSK vendégeként maradt alul a küzdelemben.

Meglepetésre a piros mezes szatmáriak legyőzték a bajnoki címvédő háromszéki együttest. Archív Fotó: Facebook/Sepsi SIC

Már a találkozó első perceinek történései jelezték, hogy nem lesz könnyű dolga a címvédőnek, hiszen a házigazdák ragadták magukhoz a kezdeményezést, és a zöld-fehérek hiába vették át rövid időre a vezetést, nem tudták megtartani előnyüket. A partiumiak irányították a játékot, és nemsokára már kilenc ponttal vezettek, amiből az első negyed végére csak Tobin tudott két egységnyit faragni (25–18).

A folytatásban sokáig kiegyensúlyozott küzdelem folyt a pályán, a két csapat felváltva szerezte pontjait, majd úgy tűnt, hogy Zoran Mikes tanítványai végre magukra találnak, és egy 9–0-s sorozattal felzárkóztak két pontra (37–35), az egyenlítés azonban még ekkor sem jött össze.

A szünet a házigazdáknak a legjobbkor jött, mert térfélcserét követően megtört szentgyörgyi lányok lendülete, támadójátékuk ismét akadozni kezdett,

a túloldalon pedig Mosby és Ervin ezt kihasználva hatpontos előnyhöz juttatta csapatát.

{A}

Ekkor a zöld-fehérek ismét megrázták magukat, Mandache előbb távolról, majd közelről is eredményes volt, amivel fordított a címvédő (47–48). Ezt követően egy újabb adok-kapok következett, amiből a partiumiak jöttek ki jobban, és tíz perccel a vége előtt ismét náluk volt az előny (55–52).

A záró játékrész is nagy küzdelmet hozott, de ezúttal a házigazdák védelme jobban működött, és őrizni tudták törékeny előnyüket. A szatmáriak a véghajrát is jobban bírták idegekkel, így kisebb meglepetésre 69–65 arányú győzelmet arattak a címvédő felett,

megszakítva ezzel a Sepsi-SIC 18 bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.

A háromszékiek legközelebb hazai környezetben javíthatják ki botlásukat, február 29-én, szombaton 19 órakor a CSM Târgoviște együttesét fogadják a Sepsi Aréna közönsége előtt.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, 5. forduló, elhalasztott mérkőzés:
Szatmárnémeti VSK–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 69–65 (25–18, 12–17, 18–17, 14–13).
Szatmár: Mosby 17, Ervin 15 (1x3), Podar 14 (3x3), Miljkovic 8, Oláh 7 (1x3). Cserék: Stoiedin 8, Popescu, Pop, Szmutku, Ferenczi, Kádár, Huțanu. Edző: Mauro Procaccini.
Sepsi-SIC: Givens 17 (1x3), Mandache 11 (3x3), Gödri-Părău 10, Orbán 8, Tobin 6. Cserék: Pasic 5 (1x3), Vucetic 4, Demeter 2, Topuzovic 2, Kovács, Cătinean, Mîrne-Nagy. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Bukuresti László, Stretea Máté András, Ionuț Moraru.