Óriási csata Brassóban, egyenlített a GYHK

Gergely Imre 2020. február 25., 21:54

Ismét kétgólos előnyt szerzett a Gyergyói HK Brassóban és a Corona ezúttal is egyenlített. A végső döfést azonban a piros-fehérek vitték be: a hosszabbításban Jones aranygólja tette boldoggá a gyergyói szurkolókat.

Ezúttal a GYHK húzta be a meccset, a piros-fehéreknél van a pályaelőny Fotó: Alexandra Sâmpetru

Gyorsan vezetést szerzett a gyergyószentmiklósi együttes, az 5. percben a brassóiak első emberelőnyében Péter Zsolt szerzett korongot és szólója végén Tőke ketrecébe küldte a korongot.

{A}

A második harmadik nem változott az eredmény, Gógáék nem hagyták élni a házigazdákat, és amikor mégis helyzetbe kerültek a kék-sárgák, ott volt Cooke aki most is szenzációs teljesítményt nyújtott.

Cooke szenzációsan védte a gyergyóiak kapuját Fotó: Alexandra Sâmpetru

A második húsz perc is úgy kezdődött, ahogy azt egy gyergyói szurkoló szeretné: újabb GYHK-góllal, Vorobjev mattolta Tőkét.

Innen kellett úgy megtartani az előnyt, hogy a Pálkövi–Varjú játékvezető páros egymás után öt kiállítást fújt be a GYHK ellen. Ezeket önfeláldozó munkával sorban sikerült kivédekezni,

40 perc után 0–2 állt az eredményjelzőn, ugyanúgy, mint egy nappal korábban.

{K1}

A forgatókönyv is hasonló volt: Zagidullin a sokadik emberelőnyt már belőtte, majd Boriszenko egyenlített.

Felrémlett a rémálom, hogy megismétlődik az előző meccs történése, és két gól előnyről úszik el a meccs a gyergyóiak számára. Azonban ezúttal sikerült ezt elkerülni.

Fotó: Alexandra Sâmpetru

A hosszabbításban aztán GYHK került emberelőnybe (másodszor az egész találkozón). Malcolm Cameron időt kért, felrajzolta a győztes stratégiát, és Jones a vas alá bombázta a korongot. Tombolt a gyergyói közönség.

A Gyergyói Hoki Klub egyenlített, és pályaelőnnyel várhatja Gyergyószentmiklósra a Coronát a következő meccsre, péntekre.

Erste Liga negyeddöntő, második mérkőzés
Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub 2–3 hu. (0–1, 0–1, 2–0, 0–1)
Gólszerzők: Albert Zagidullin (48. perc), Pavlo Boroszenko (56.), illetve Péter Zsolt (5.), Pavel Vorobjev (22.), Mitchell Jones (64.).
Kapura lövések: 62–38.
Kiállításpercek: 4–14.
A párharc állása: 1–1.